Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gebelikte egzersiz yapılır mı? Hamilelikte yapılan spor doğumu kolaylaştırır ve bebeğin sağlığını olumlu etkiler!

Gebelikte egzersiz yapılır mı? Hamilelikte yapılan spor doğumu kolaylaştırır ve bebeğin sağlığını olumlu etkiler!

Çoğu anne adayı bebeğine zararlı olabileceği düşüncesiyle hamilelikte spor yapmaktan kaçınıyor. Aslında gebelikte yapılan spor hem anne adayının hem de bebeğin sağlığı açısından çok faydalı. Gebelik süresince yapılan hafif egzersizler, doğumun kolay gerçekleşmesini de sağlıyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:32

Gebelikte egzersiz yapılır mı? Gebelikte egzersiz yaparken nelere dikkat etmeli? Anne adayı ne gibi egzersizler yapabilir? Gebelikte egzersiz yapmanın faydaları nelerdir? İşte cevaplar...

Gebelik anne adayının sadece yeyip içtiği ve oturup dinlendiği bir dönem değildir. Bu süreçte bebeğini büyük bir heyecanla bekleyen annenin hem fizik hem de ruh olarak çökkün olmaması gerekiyor. Bunu sağlamanın en önemli yolu ise egzersiz yapmak. 

"Bebeğim için tehlikeli olur" düşüncesiyle kaçınılan spor ve egzersizler, aslında hem anne hem de bebek sağlığı için inanılmaz faydalı.

Meyve ve sebzelerin kabuğu soyulmalı mı soyulmamalı mı? Hangisi daha... Haberi Görüntüle

SIRT EGZERSİZLERİ OMURGAYI GÜÇLENDİRİYOR

Anne adayı bu dönemde omurgayı güçlendirecek sırt egzersizlerini düzenli olarak yapabilir. Hamilelik yogası ve pilates de hamileliğin ilk haftalarından itibaren öneriliyor. 

Hormonları düzenlemek için ilaçlara muhtaç mıyız? Hangi doğal yöntemler hormon... Haberi Görüntüle

GEBELİKTE EN GÜZEL SPOR TEMPOLU YÜRÜYÜŞ

Haftada 3-5 gün yapılan 30 dakikalık tempolu yürüyüşler hamilelik süreci için oldukça faydalı. Anne adayı, yürüyüş temposunu kendisini yormayacak şekilde ayarlamalı.

Özellikle gebelik öncesi hiç egzersiz yapmamış olan kadınlar, yürüyüş ve yüzme gibi, aşırı çaba gerektirmeyecek, vücudun tüm kaslarını eşit oranda çalıştıracak ve yaralanma ihtimali olmayan egzersizler yapmalı.

Kanserden korunmak için bu çayı için! Beş tür kanseri önlüyor Haberi Görüntüle

SPOR YAPARKEN BESLENME İHMAL EDİLMEMELİ

Gebelik süresince egzersiz ve spor yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Bu dönemde metabolizma hızı arttığı ve bebeğin ihtiyaçlarının karşılanması gerektiği için, günde ek olarak 300 kcal ihtiyacı vardır. Egzersiz yapılıyorsa, gebelikte beslenmeye dikkat edilmeli.

Uygun, pamuklu, hava geçiren kıyafetler kullanılmalı, anne adayı yeterli derecede sıvı almalı ve ortam ısısını düzenlemeli.

Bulaşık makinesinde somon pişirdi! Ancak bir şeyi unutmuştu! Angie Matthews'in... Haberi Görüntüle

SIRT ÜSTÜ POZİSYONLAR BEBEK İÇİN RİSKLİ

Karın bölgesine darbe potansiyeli taşıyan egzersizlerden uzak durulmalı, sırt üstü pozisyondan, özellikle gebeliğin ikinci yarısından itibaren kaçınılmalı. Bunun sebebi, rahmin büyüyen ağırlığının damarlara bası yapması ve kalbe dönen kanın azalması. Bu durum tansiyon düşüklüğüne ve bebeğe giden kanın almasına sebep olur.

Anne adayı yorulduğunda egzersizi bırakmalı ve bitkin düşene kadar yapmamalı. Bisiklet ve yüzme gibi ağırlık kaldırmadan yapılan egzersizler, yaralanma riskini en aza indirir.

Doğum sonrası annenin, gebelik öncesi haline dönmesi 4-6 hafta sürer. Bunun için doğum sonrası egzersiz seviyesi, kademeli olarak artırılmalı ve kişinin kapasitesine göre düzenlenmeli.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading