Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gebeliğin 3. ayında neler yaşanır? Bebeğin neredeyse bütün organları çalışır hale gelmiş durumda!

Gebeliğin 3. ayında neler yaşanır? Bebeğin neredeyse bütün organları çalışır hale gelmiş durumda!

Gebeliğin 3. ayında anne ile bebek arasındaki fiziki ve duygusal bağ daha da artmaya başlar. Bebeğin gelişimi tüm hızıyla sürerken, neredeyse bütün organları çalışır duruma gelir. Rahmi irice bir greyfurt kadar büyüyen anne adayında da ara sıra kas ağrıları görülmesi gayet normal.

Sağlık

23.01.2024, 19:32

Gebeliğin üçüncü ayında neler yaşanır? Gebeliğin 3. ayında anne adaylarında ne gibi belirtiler görülür? Bebeğin fiziki gelişimi 3. ayda nasıldır? İşte cevaplar...

Yunan araştırması ortaya koydu: Günün ilk sigarasını en çok onlar... Haberi Görüntüle

ARTIK BEBEĞİN TÜM ORGANLARI ÇALIŞIYOR

Hamileliğin 3. ayındasınız. Artık bebeğin embriyo evresi sona erdi. Bu dönemde bebeğinizde neredeyse tüm organlar çalışmaya başlar. Pankreas, insülin üretir, bağırsakları karnın içine tam olarak yerleşmiş durumdadır.

Kol, bacak ve parmak gibi uzuvlar gelişmeye devam ediyor. 2. ayda perde yapısıyla birbirine yapışık olan parmaklar, bu ay ayrışmaya başlar.

Bebeğin kıkırdak yapıları giderek kemikleşir. Kemik gelişimi, eklemlerin gelişimini destekler. Bebeğin kafatası daha ideal şekillenmiştir. 

Hormonları düzenlemek için ilaçlara muhtaç mıyız? Hangi doğal yöntemler hormon... Haberi Görüntüle

YÜZ ÖZELLİKLERİ DAHA DA BELİRGİN

Yüz özellikleri daha da belirginleşir. Kulakları büyüdükçe normal şeklini almaya başlar. Gözler önceki haftalara nazaran yüzün ön kısmına daha da yaklaşmıştır. 

Göbek kordonu ile anneden bebeğin vücuduna aktarılan kan pompalama sistemi sayesinde hem bebeğe oksijen ve besin gider hem de aynı zamanda bebeğin atıkları da bedeninden atılmış olur. Göbek kordonu aynı zamanda, bebeğinizin yaşamını sürdürmesi için ona oksijenli kan sağlar.

Bulaşık makinesinde somon pişirdi! Ancak bir şeyi unutmuştu! Angie Matthews'in... Haberi Görüntüle

BEBEK HAREKETLERİ 3. AYDA DAHA DA HIZLI

Anne karnında 3 aylık bebek hareketleri geçen haftalara göre daha da hızlanır. Bebeğiniz ağzını açıp kapama hareketlerini yapabilir, başparmağını ağzına sokabilir ve başını çevirebilir. Ayrıca şansınız varsa 4 boyutlu ultrasonda bebeğinizi gülümserken görebilirsiniz.

Bu ayda bazı doktorlar eğer bebek pozisyonu izin verirse cinsiyetine dair bilgi verebilir.

3. ayda anne adayının rahmi irice bir greyfurt büyüklüğüne gelir. Rahim büyüdükçe yan taraflarda ve kasıkta ara sıra kas ağrıları hissedilebilir.

Koşarken bunları yapmak kalp krizine yol açabilir! Kardiyologlar 6 hatayı... Haberi Görüntüle

ANNE ADAYINDA MİDE YANMASI VE BAŞ AĞRISI GÖRÜLEBİLİR

Bunun dışında yorgunluk hissi, aşırı uyku isteği, sık idrar yapma isteği, gece uykularının bölünmesi, meme bölgesinde şişkinlik, sızı ve hassasiyet, bel bölgesinde kalınlaşma, mide bulantısı mide yanması ve sindirim güçlüğü, baş ağrıları, diş eti kanamaları, kabızlık, ciltte kuruluk, kaşıntı ve sivilcelenme gibi belirtiler bu ayda kendisini gösterebilir. 

3. ayda hamileliğin rutin testlerinden olan İkili Test yapılır. Bu test ile ultrasonda bebeğin ense kalınlığına bakılır, down sendromu açısından değerlendirilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading