Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gargara yapmak diyabete sebep oluyor! Ağzı bakterilerden arındıran bakım suları, kontrollü kullanılmalı!

Gargara yapmak diyabete sebep oluyor! Ağzı bakterilerden arındıran bakım suları, kontrollü kullanılmalı!

Ağız ve dişlerin bakımı sağlık için çok önemli. Düzenli diş temizliği için gerekli olan malzemeler ise diş fırçası, diş macunu ve ağız bakım suları. Ferah bir nefes sağlayan gargaralar, diş çürümesini önlemeye yardımcı oluyor. Porto Riko'da yapılan bir çalışma ise akılları karıştıracak cinsten. Araştırma, bu ürünlerin diyabet riskini yaklaşık yüzde 50 oranında artırdığını ortaya koyuyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:37

Gargara yapmanın faydaları nelerdir? Gargara nasıl yapılmalı? Gargaranın zararı var mı? Gargara diyabete sebep olur mu?

Diş fırçası, diş macunu, diş ipi ve ağız bakım suyu. Sağlıklı ağız ve dişler için tüm bu sayılanların eksiksiz olması lazım. Ancak çoğu insanın pek önemsemediği gargara aslında ağızda bakteri oluşumunu engelleyen en önemli ürün. 

Asırlık doktor uzun yaşamın sırrını açıkladı: Mutlu ve sağlıklı insanlar... Haberi Görüntüle

DİŞ ETİ PROBLEMLERİNİ ORTADAN KALDIRIR

Temel amacı nefesi ferahlatmak olan ağız bakım suları şiddetli ve kronik ağız kokusunu gidermek için diş hekimleri tarafından önerilebiliyor. Gargaralar, plak ve diş çürümesini önleme ve diş eti problemlerini kontrol altına alma konusunda da önemli görevler üstleniyor.

Enerji için o ilaçlara muhtaç değilsiniz! Faydadan çok zararı var Haberi Görüntüle

DİŞ FIRÇALAMAK ASLA TERKEDİLMEMELİ

Ağız ve dişleri her gün rutin alışkanlıklarla temizledikten sonra bakteri üremesini önlemek ve tazeliğini korumak için uygun ağız bakım suyu kullanılmalı. Ancak bu suların geleneksel diş fırçalarının yerini alamayacağı bilinmeli.

Akşam 8'den sonra yemek yiyenleri bekleyen tehlike! Beş olumsuz etkisi... Haberi Görüntüle

GARGARA SÜRESİ EN FAZLA 1 DAKİKA OLMALI

Gargaranın etkili koruma sağlaması için ağzın yeterli sürede çalkalanması gerekir. En az 30 saniye ile 1 dakika arasında gargara yapmak uygundur.

Antidepresanlar diş gıcırdatmaya sebep olur mu? Uzmanlara göre bu ilaçlar... Haberi Görüntüle

GARGARA YAPMAK DİYABET RİSKİNİ ARTIRIYOR

Öte yandan dünyada yapılan bazı araştırmalar gargara yapmanın bazı zararları olduğunu ortaya koyuyor. Aşırı kilolu ve obez yetişkinlerin izlendiği Porto Riko'da, 3 yıllık bir değerlendirme yapıldı. Başlangıçta günde 2 kez veya daha fazla gargara kullananların diyabet riskinin yaklaşık yüzde 50 oranında arttığı sonucuna varıldı. 

Yunan araştırması ortaya koydu: Günün ilk sigarasını en çok onlar... Haberi Görüntüle

AĞIZ BAKIM SULARINI DİKKATLİ KULLANMAK GEREK

En fazla 1-2 hafta kullanılması gereken asit içerikli bazı ağız bakım suları hassas diş etlerinde yaralara ve soyulmalara neden olabilir. Diş minesinin zayıflamasına yol açabilir. Ve neticede istenmeyen çürükler ortaya çıkar. Yine bazı gargaraların tat kaybı ve dişlerde sarımsı, kahverengi renklenmelere sebep olabileceği unutulmamalı.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading