Yandex Metrica

Fıstık yiyerek zayıflayın! Öğünler arası kan şekerini sabit tutan yer fıstığı kilo vermeye yardımcı oluyor!

Fıstık yiyerek zayıflayın! Öğünler arası kan şekerini sabit tutan yer fıstığı kilo vermeye yardımcı oluyor!

Kilo vermek için sayısız yöntem, egzersiz ve diyet var. Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam tarzını benimsemek bu süreci hızlandırırken bazı besinler metabolizmayı daha da hızlandırıyor. Fıstık da bu besinlerden biri. Yemekten önce yer fıstığı yemek kilo kaybı konusunda yardımcı olabiliyor.

Sağlık

24.03.2024, 21:06

Fıstık yiyerek zayıflamak mümkün mü? Kilo vermede fıstık tüketmek nasıl bir etkiye sahip? İşte cevaplar...

Sağlıklı bir yaşam için kilo kontrolü şart. Fiziksel özelliklere göre ideal olan kiloya ulaşmak ise emek ve sabır istiyor. Kişiler bu süreçte farklı beslenme programları ve egzersizleri denerken zayıflamaya yardımcı gıdaları tüketmeye özen gösteriyor.

Erken ölüm riskini azaltan adım sayısı açıklandı! Kalp hastalıkları ve felç ihtimali düşüyor Erken ölüm riskini azaltan adım sayısı açıklandı! Kalp hastalıkları ve... Haberi Görüntüle

YER FISTIĞI İLE ZAYIFLAMAK MÜMKÜN

Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç yöntem sayesinde mışıl mışıl uyuyacaksınız Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç... Haberi Görüntüle

Kilo verme sürecinde kontrollü tüketilmesi gereken yiyecekler ise kuruyemişler. Ancak yer fıstığını bu noktada biraz ayrı tutmak gerekiyor. Zira yapılan bir araştırmaya göre, fıstık yemek kilo vermeye yardımcı olabiliyor.

Hamilelik kadını gençleştirir mi? Araştırmalara göre... Hamilelik kadını gençleştirir mi? Araştırmalara göre... Haberi Görüntüle

YEMEKTEN ÖNCE TUZLU FISTIK TÜKETİN

Buna göre yemeklerden önce günde iki kez tuzlu fıstık yemek kilo kaybına, kan basıncının düşmesine ve daha sağlıklı açlık glikoz seviyelerine ulaşmayı sağlar. Böylece kan şekeri öğünler arasında sabit kalır.

Fıstığın zayıflamadaki etkisi konusuna eğilen Texas Tech Üniversitesi ve Güney Avustralya Üniversitesi'nden araştırmacılar da tip 2 diyabet riski orta veya yüksek olan iki Avustralyalı yetişkin grubuna ilişkin verileri inceledi. Kontrol grubundaki 50 yetişkin, fıstık veya fıstık ezmesi yemekten kaçındı. 57 kişilik deney grubu ise, yemeklerden 30 dakika önce günde iki kez 35 gram kavrulmuş fıstık yedi.

Altı ayın sonunda araştırmacılar, her iki grubun da önemli ölçüde kilo verdiğini ve kan şekeri düzeylerini iyileştirdiğini, ancak yer fıstığı yiyen grubun kontrol grubuna göre daha düşük kan basıncına sahip olduğunu gözlemledi. Bunda, fıstığın içindeki sağlıklı doymamış yağların etkili olduğu belirtiliyor.

Eski çağlardan kalma o yöntem alerjik riniti bitiriyor! Çare mutfağınızda! Peki ne kadar tüketilmeli? Eski çağlardan kalma o yöntem alerjik riniti bitiriyor! Çare mutfağınızda!... Haberi Görüntüle

FISTIK UZUN SÜRE TOK TUTUYOR

Yer fıstığının yüksek bir tokluk değeri var, yani kişiyi daha uzun süre tok hissettiriyor, bu da kilo verme diyetinde olanlar için çok faydalı. Bir porsiyon yer fıstığı yedi gram protein, üç gram lif ve 19 vitamin ve mineral içeriyor. 

Kan damarlarını genişleten ve kan basıncını düşüren arginin isimli bir madde içeren yer fıstığı, kan basıncını düzenlemeye yardımcı olan bir mineral olan magnezyum yönünden de zengin.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading