Yandex Metrica
SON DAKİKA
Fazla meyve zararlı mı? Günde kaç porsiyon meyve tüketmeli?

Fazla meyve zararlı mı? Günde kaç porsiyon meyve tüketmeli?

Sağlıklı olduğundan dolayı gün içinde mutlaka alınması gereken meyveler aşırı tüketildiğinde sağlığı olumsuz etkileyebiliyor. Doğal şeker deposu olan meyveler sınır aşıldığında mide ve bağırsak sorunlarına yol açabiliyor. Uzmanlara göre bu gıdanın tüketiminde üst sınır 4 veya 5 porsiyon.

Sağlık

02.03.2024, 15:19

Meyvenin sağlık için ne kadar faydalı olduğunu bilmeyen yok. 

Kolesterol düşmanı olan meyveler kalp sağlığını koruma açısından oldukça etkili. Kas ve eklem gelişimine önemli oranda katkı sağlıyor, diş ve diş etlerini korurken güçlendiriyor. 

En sevilen yaz meyvesi migrene neden olabilir mi? Araştırmalar ne... Haberi Görüntüle

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Aynı zamanda önemli antioksidan etkisi ile bağışıklık sistemini güçlendiren bu gıda maddeleri, idrar yolları enfeksiyonuna karşı vücudu koruma altına alır. 

Şimdi aklınıza "onca faydası olan meyveleri istediğim kadar tüketebilirim" gibi bir fikir gelebilir ancak bu sağlık için riskli bir kanı. Çünkü her şeyin fazlası zarar. Elma, çilek, narenciye ve diğer meyveler doğal hidrasyon ve tonlarca önemli besin sağlasa da, diğer yiyecek gruplarını hariç tutacak kadar çok yerseniz başınız derde girebilir.

Meyvede bulunan doğal şekerler, lif ve polifenoller gibi besinlerin varlığından dolayı yavaş yavaş kan dolaşımınıza verilir. Vücut bu besinleri parçalamak zorundadır, bu da şekerin vücuda daha yavaş emilmesi ve daha az kan şekeri yükselmesi anlamına gelir. 

Bilim insanları takviyelerle kanser ilişkisini araştırdı! Kullanımları kanserden ölüm riskini... Haberi Görüntüle

Saç dökülmesine karşı hangi vitamini kullanmak lazım? Hangi yiyecekler saç... Haberi Görüntüle

AŞIRI MEYVE İŞTAH AÇIYOR

Aşırı meyve ise şekerinizi yükselterek daha çok istek duymanıza yol açar. Ayrıca çoğu meyve karbonhidrat içerdiğinden, onun ne ile eşleştirildiği de dikkate alınmalı. 

Mide-bağırsak sorunları olanlar da kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinde fazladan meyve yeme konusunda dikkatli olmalı. 
Çünkü bu yiyecekler yüksek lif barındırıyor bu da sindirimi zorlaştırıyor. 

Havadaki toksik maddeler çocukları tehdit ediyor! Farklı türdeki maddelerin birleşimi... Haberi Görüntüle

4 YA DA 5 PORSİYON NORMAL

Meyve tüketmenin sınırı kişinin yaşına ve kilosuna, genel sağlık durumuna göre değişse de uzmanlar ortalama olarak günde dört ila beş porsiyonun üst sınır olduğunu söylüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading