Yandex Metrica

Fazla gaz çıkarmak tehlikeli mi? Karın ağrısı ve kilo kaybına dikkat

Fazla gaz çıkarmak tehlikeli mi? Karın ağrısı ve kilo kaybına dikkat

İnsanlar gün içinde ortalama 15-20 kez gaz çıkarıyor. Bazen kişinin endişe duymasına yol açan aşırı miktarda gaz çıkarma durumunun ise 2 nedeni var. Yiyecekleri tüketirken hava yutmak ve sindirimi zor gıda maddeleri tüketmek. Gaz çıkarmaya karın ağrısı, kabızlık, ishal, kanlı dışkı, mide bulantısı gibi semptomlar eşlik ediyorsa mutlaka doktora görünmek gerekiyor.

Sağlık

07.04.2024, 22:51

Şişkinlik ve gaz çıkarmak, insan hayatının  doğal bir parçası. İnsanlar günde yaklaşık 15-20 kez gaz çıkarıyor ve bu normal kabul ediliyor. Ancak bazen şişkinlik ve gaz üretimi o kadar fazla oluyor ki kişinin endişe duymasına bile sebep olabiliyor. 

Gazlı ve şişkin hissetmenin 2 nedeni var. Yemek yerken, veya bir şeyler içerken hava yutmak. Sindirimi zor bazı yiyecekler tüketmek. 

Bağırsak gazı, kolonda sindirim ve bakteri fermantasyonu sonucunda toplanıyor. Hidrojen sülfit ve diğer kükürt içeren gazlar kokuya sebep oluyor. Gazın çoğu insan uyurken çıkıyor. 

Günlük 20'ye kadar normal kabul edilen gaz çıkarma ve şişkinlik, hassas bağırsak sendromu  gibi altta yatan bir sağlık sorununun belirtisi olabiliyor. Bağırsağınızdaki aşırı büyümüş bakteri, sindirilmemiş karbonhidratları besleyip gaz ürettiğinde şişkinliğe neden olabiliyor. 

Uzmanlar reflü, karın ağrısı, kabızlık, ishal, kanlı dışkı, mide bulantısı, kusma veya kilo kaybı gibi diğer semptomlarla birlikte çok fazla gazınız varsa, mutlaka doktora gitmek gerektiğini belirtiyor. 

Uzmanlar hayata on yıl eklemenin kesin yolunu açıkladı! Hangi yiyecekler ömrü adeta törpülüyor? Uzmanlar hayata on yıl eklemenin kesin yolunu açıkladı! Hangi yiyecekler... Haberi Görüntüle

FASULYE

Fasulye ve mercimek, özellikle de onları yemeye alışkın değilseniz gazı tetikleyebiliyor. Vücudumuz rafinozu parçalamak için gereken enzime sahip değil, bu nedenle fasulyeler kalın bağırsağınıza çarptığında oradaki iyi bakteriler gelişiyor ve onu fermente ederek sizi gazlı hale getiriyor. Rafinoz miktarını azaltmak için fasulyeleri pişirmeden önce gece boyunca ıslatmak gerekiyor. 

Çocuğunuz okula karşı ilgisiz mi? Nedeni zeka ile ilgili olabilir! Okuyunca sevineceksiniz Çocuğunuz okula karşı ilgisiz mi? Nedeni zeka ile ilgili olabilir!... Haberi Görüntüle

TURP VE LAHANA

Turp, brokoli, karnabahar, lahana ve brüksel lahanası da gaza sebep olabiliyor. Turpgillerden sebzeler, sülforafan adı verilen kükürt bazlı bir fitokimyasalın yanı sıra bağırsak bakterilerinizin fermente ettiği ve gaz ürettiği rafinoz adı verilen sindirimi zor bir şeker içeriyor.

Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay sonra... Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay... Haberi Görüntüle

PEYNİR

Süt ve peynirdeki şeker olan laktozu, intoleransı olan bazı kişiler tam olarak sindiremiyor. Kolondaki bakteriler laktozu fermente ettiğinde, gaz ve şişkinliğe neden olan karbondioksit, hidrojen ve metan gibi gazlar üretiliyor. Beslenmeden peynir, süt ve yoğurdu kesmek, laktoz intoleransı olan insanlar için bir çözüm. Süt gıdalarının tadını çıkarmak isteyen ancak laktozu tolere edemeyenler ise, laktoz içermeyen süt ürünlerini deneyebilir.

Lens kullanırken bunu asla unutmayın! Gözü kör ediyor! İşte lensi yanlış kullanmanın hiç bilmediğiniz sonuçları Lens kullanırken bunu asla unutmayın! Gözü kör ediyor! İşte lensi... Haberi Görüntüle

YULAF

Yulaftaki lif de gaza neden olabilir. Kolondaki bakteriler, lifi sindirmenin etkisi ile gaz üretir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading