Yandex Metrica
SON DAKİKA
Fahrettin Koca: İllerimiz için yeni uygulamamız olacak

Fahrettin Koca: İllerimiz için yeni uygulamamız olacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Aşı konusunda istediğimiz ivmeye ulaşmamış illerimiz için yeni uygulamalarımız olacak' şeklinde açıklama yaptı.

Sağlık

23.01.2024, 17:37

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu dün Bakan Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Toplantının gündeminde aşılama çalışmaları vardı. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklama yaptı.

Koca'nın açıklamalarından satırbaşları:

- Bazı illerimiz aşı programına uyumda tamda istediğimiz noktaya yaklaşıyor. Bazı illerimiz ise geriden takip ediyor. Bu tatlı bir rekabete dönüşmeli. Herkes bir an evvel aşısını olmalı. 

- Aşılamada istediğimiz ivmeye ulaşmadığımız illerimiz için yeni uygulamalarımız olacak. Ülke genelinde kapsamlı bir program uyguluyoruz. Bu programı daha dinamik hale getireceğiz. 

Karanfilin faydaları nelerdir? Karanfil çayı zayıflatır mı? Hamileyken karanfil yemek... Haberi Görüntüle

"BUGÜN GÜNDEM ARTIK SALGIN DEĞİL"

Yeni varyantlardan, mutasyonlardan haberler gelmeye devam edecek. Bu konunu gündeminizde yer almasına, sizleri umutsuzluğa sürüklemesine müsaade etmeyin. 

Bugün gündem artık salgın değil. En yüksek aşılanma oranıdır. Hastalığı geçirmiş olan vatandaşlarımız için aşı olma süresinin üç ay olduğunu geçen hafta belirtmiştim. Hastalığı geçirmiş ve üzerinden üç aydan uzun süre geçmiş vatandaşlarımız aşılarını olabilirler. Hastalığı zaten geçirmiş olan kişiler de hatırlatma aşısının yeterli olacağı bilim kurulumuzca değerlendirilmiştir.

Diş çürükleri o organda kanser ihtimalini artırıyor! İşte çarpıcı araştırmanın... Haberi Görüntüle

AŞI SERTİFİKASI KONUSU

Üçüncü doz aşı ile inaktif aşı olan 50 yaşından büyük vatandaşlarımız ve sağlık çalışanlarımız üçüncü doz aşılarını istedikleri aşı ile olabilirler.

Gündeme gelen bir konu ise aşı sertifikasıdır. Bakanlığımız tüm ülkeler ile görüşerek karşışlıklı sertifika anlaşması imzalamaktadır. Anlaşma imzalanan ülkelerde aşı sertifikalarımız karşılıklı olarak tanınıyor. Bunlar aşı türlerinden bağımsız olarak tanınmaktadır. Benzer şekilde hastalığı geçirmiş oaln ve tek doz aşı oaln vatandaşlarımızda aşı sertifikalarını e-Nabız ve Hayat Eve Sığar uygulamalarından oluşturabilirler. 

Gelişmiş ülkelerin birçoğunda aşı yazılı kağıtlarda tutulmaktayken, ülkemizde uygulama anında tüm dijital platformlarda aşılar kayıt altında tutuluyor. Anlaşma yaptığımız ülkelerin bu entegrasyonu sağlamalarını bekliyoruz. Bu konuda lider ülkelerden biri olduğumuzu bilmenizi istiyorum.

Covid-19 salgınında dikkat çeken araştırma: Yaşam süresi kısıtlandı Haberi Görüntüle

AŞI ÇAĞRISI

Koca, sağlık çalışanlarının üstün gayretiyle sergilenen yüksek başarının yürekleri daha hızlı ısıttığını ve salgından kurtuluşa olan inancı perçinlediğini belirtti.

Bu olumlu gidişatı en güzel şekilde nihayete erdirmenin herkesin elinde olduğunu vurgulayan Koca, vatandaşları aşıyla toplumsal bağışıklık sağlanana kadar kişisel tedbirlerden taviz vermemeye ve bir an evvel aşı olmaya çağırdı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading