Yandex Metrica

"Eyvah! Çocuğum ergenliğe mi girdi?" Anne babalar, sakin kalarak bu süreci hasarsız atlatabilirsiniz!

"Eyvah! Çocuğum ergenliğe mi girdi?" Anne babalar, sakin kalarak bu süreci hasarsız atlatabilirsiniz!

Çocuk büyütmenin her aşaması çok keyifli ve bir o kadar da zor. Çoğu anne baba, en zor dönemin ergenlik olduğunu dile getiriyor. 12-21 yaş arası çocuğun hormonal, fizyolojik ve psikolojik farklılıklar yaşadığı bu dönemde ebeveynlere büyük iş düşüyor. Olası çatışmalarda sakinliği korumak, olması gereken bir tutum.

Sağlık

23.01.2024, 19:27

Ergenlik döneminde çocuğa nasıl yaklaşılmalı? Ergenlik döneminde çocukta ne gibi değişiklikler olur? İşte cevaplar...

Anne babaların, çocuğun evrim geçirdiğini dile getirdiği, evde o güne kadar hiç görülmemiş çatışmaların yaşanmaya başladığı bir dönem ergenlik. 12-21 yaş arası çocukların yaşadığı bir değişim süreci aslında. Yetişkinliğe ilk adım da diyebiliriz.

Ergenlik dönemine giren birey artık çocuksu tavırları bırakır ve yetişkin davranışları sergilemeye başlar. Çocuk, bedenindeki değişiklikleri anlamaya çalışırken psikolojisi de nedensiz farklılıklar gösterir.

Uzmanlar hayata on yıl eklemenin kesin yolunu açıkladı! Hangi yiyecekler ömrü adeta törpülüyor? Uzmanlar hayata on yıl eklemenin kesin yolunu açıkladı! Hangi yiyecekler... Haberi Görüntüle

DUYGU PATLAMALARI GAYET DOĞAL

Ergenlik dönemi süresince beyin gelişmeye devam eder. Bilinçli düşünmeden ve duygulardan sorumlu frontal kortekste gelişmesini sürdürür. Ergenlerin duygu patlamaları yaşamaları bu detayla açıklanabilir. 

İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı Haberi Görüntüle

ANNE BABALAR SABIRLA YAKLAŞMALI

Bu dönem aynı zamanda kendi benliğini oluşturma, kimlik kazanma sürecidir. Bu süreçte aileden sevdiği birini, sürekli dinlediği bir sanatçıyı, filmini izlediği bir aktör/aktristi örnek alabilir. Bu devrede ebeveynler kısıtlamak yerine sınır koymayı tercih edebilirler; çünkü tamamen kısıtlamak onu daha çok sinirlendirecek ve aksini yapmaya itecektir. “Akşam dışarı çıkmak yasak” yerine “yemek saatinde evde ol” demek daha doğru olur. 

'Denizden babam çıksa yerim' diyenler bu haber sizin için! Hangisi daha faydalı: Balık mı yoksa midye mi? Deniz ürünleri zararlı olabilir mi? 'Denizden babam çıksa yerim' diyenler bu haber sizin için! Hangisi... Haberi Görüntüle

İKLİM, ERGENLİĞE GEÇİŞTE ÇOK ETKİLİ

İklim ergenlik üzerinde oldukça etkili. Sıcak iklimde yaşayan çocuklar ergenliğe erken girerken, soğuk iklimde yaşayan çocuklar ergenliğe daha geç girerler. Kız çocukları ergenliğe erkek çocuklarından önce girerler. Bu sebepledir ki erkekler daha geç olgunlaşır.

Ergenlik zamanı içerisindeki gençler fiziksel özelliklerinin değişmesiyle beraber dış görünüşlerine düşkün olurlar hatta ayna ile yatıp kalkabilirler diyebiliriz. Hem duygusal anlamda hem de fiziksel anlamda yaşadıkları değişiklikler onların öfke patlamaları yaşamalarına sebep olabilir. 

Ebeveynler yaşadıkları kaygıları çocuklara yansıtmamalı. Onlarla iletişim kurarken çatışarak değil ortak noktada uzlaşarak halletmeli. Diğer türlü bir yaklaşım çocukla olan iletişimi zedeleyebilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading