Yandex Metrica
SON DAKİKA
Evlilik kan şekerini etkiliyor! Düşürüyor mu yükseltiyor mu?

Evlilik kan şekerini etkiliyor! Düşürüyor mu yükseltiyor mu?

Yurtdışında yapılan bir araştırma evliliğin sağlık üzerindeki etkilerini ele aldı. Buna göre eşin kaybı ve sosyal izolasyon diyabet riskini artırırken evlilik bağı ise kan şekerini düzenliyor. İşte detaylar.

Sağlık

23.01.2024, 20:27

Evlilik kişinin sadece medeni halini ve duygularını etkilemiyor. Sağlığı üzerinde de bazı etkilere sebep oluyor.

Önceki çalışmalar, evliliğin özellikle yaşlı insanlar için çeşitli sağlık yararları olduğunu göstermişti. Yeni bir uluslararası araştırmaya göre ise, evli olan kişilerin birlikteliği ne kadar uyumlu ise, kan şekeri o kadar normal seviyelerde oluyor.   

Coronavirüs aşısı olanlar dikkat! Aşı yaptıran milyonlarca kişinin kalp sağlığını... Haberi Görüntüle

YALNIZLIK ŞEKERİNİ ETKİLİYOR

Araştırma, yalnızlığın, sosyal izolasyon ve sosyal destek eksikliğinin ise tip 2 diyabet riskini artırdığını gösteriyor.

Araştırmacılar, konuyla ilgili on yıldan fazla bir süre analiz yaptı. Diyabet tanısı olmayan 50-89 yaş arası 3.335 kişiye ilişkin veriler incelendi. Katılımcıların kan şekeri düzeyleri periyodik olarak ölçüldü, ailevi durumları ve diğer faktörler değerlendirildi.

Karın ağrısı şikayetiyle doktora gitti! Vücudundan canlı yılan balığı çıkartıldı Haberi Görüntüle

EŞİN ÖLÜMÜ DİYABET OLASILIĞINI ARTIRIYOR

Çalışmanın neticesinde eş ile yaşamanın diyabet olasılığını azalttığı görüldü. Ayrılık veya ölüm nedeniyle eş kaybının ise diyabet olasılığını artırdığı saptandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading