Yandex Metrica

Evden çalışanlar bel ve boyun ağrısından şikayetçi! Her saat başı mola verin, molalarda kaslarınızı çalıştırın!

Evden çalışanlar bel ve boyun ağrısından şikayetçi! Her saat başı mola verin, molalarda kaslarınızı çalıştırın!

Pandemiyle birlikte hayatımıza giren evden çalışma şekli, çalışanların hayatına kolaylık getirse de bazı sağlık sorunlarına da yol açtı. Yapılan araştırmalara göre evden çalışanların yüzde 41.2’sinde bel ağrısı, yüzde 23.5’inde boyun ve sırt ağrısı saptandı.

Sağlık

23.01.2024, 20:00

Evden çalışma şekli, 2019'dan bu yana çoğu şirkette uygulanmaya başladı. Pandemi sonrası yaygınlaşan bu mesai uygulaması, çalışanlar için birçok avantaj sağlıyor.

Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Haberi Görüntüle

EVDEN ÇALIŞMA BEL VE BOYNU VURDU

İtalya'da yapılan bir araştırmaya göre ise bu durum sağlık sorunlarını beraberinde getirmişe benziyor. Zira evden çalışanların yüzde 41.2’sinde bel ağrısı, yüzde 23.5’inde boyun ve sırt ağrısı saptanmış. Bunun nedeni ise mesai saati kavramının ortadan kalkması ve uzun süre bilgisayar başında kalmak. 

Uzun süre hareketsiz ve ara vermeden çalışma, egzersiz yapılmaması ve uygun olmayan çalışma ortamı gibi farklı nedenler, sorunların gelişmesinde etkili oluyor.

Çubuk krakerlerle ilgili ilginç araştırma! Uzunluğu yeme şeklini etkiliyor Çubuk krakerlerle ilgili ilginç araştırma! Uzunluğu yeme şeklini etkiliyor Haberi Görüntüle

UZUN SÜRE EĞİLEREK EKRANA BAKMAYIN

Özellikle dizüstü bilgisayarlarda, uzun süre başı öne aşırı eğerek çalışma başın boyun kaslarına yaptığı baskıyı 4 katına çıkarıyor. Bu da sırt ve boyun ağrılarında artışa sebep oluyor. Göz hizasında olmayan ekran, dik oturuşu bozmakla birlikte özellikle bel bölgesindeki yüklenmeyi artırıyor. 

Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne söylüyor? Bor insan sağlığına zararlı mı? Hangi gıdalarda bor var? Bor kansere yol açar mı? Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne... Haberi Görüntüle

MOUSE KULLANIMI EL BİLEKLERİNİ ETKİLİYOR

Çalışanlar, yeterince hareket edememeye bağlı eklem ve bel ağrılarının artmasından da şikâyetçi. Uzun süre mouse kullanımı ise el bileklerini deforma ediyor. Özellikle el bileği seviyesindeki sinirlerin uzun süre baskı altında olmasına bağlı olarak, el parmaklarında uyuşma ve ağrı ile giden sinir sıkışması yaşanabiliyor. 

Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Haberi Görüntüle

BEL VE BOYUN ŞİKAYETLERİNİ NASIL AZALTABİLİRİZ?

Evde çalışmaya bağlı gelişen bu rahatsızlıklardan korunmak ise alına cak önlemlerle mümkün.

  • Bilgisayar ekranınızın göz hizanızda olmasına dikkat edin. 
  • Çalışma sandalyenizin ergonomik ofis tipi çalışma sandalyesi olmasına dikkat edin. 
  • Evde çalışırken mutlaka saat başı küçük molalar verin. Tuvalete gitmek veya su içmek bahanesi ile ev içinde birkaç adım atarak kasların hareket etmesini sağlayın. Verdiğiniz küçük molalarda, özellikle bel, sırt ve bacak kaslarına germe egzersizleri yapmaya çalışın.
  • Gün içinde, kaslarınızı güçlendirmek amacıyla vücut tipinize uygun olacak şekilde, egzersiz yapmaya çalışın. 
     

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading