Yandex Metrica

Evde kolayca hazırlanan kepek ilaçları: Sedef, egzama ve deri döküntüsüne iyi geliyor

Evde kolayca hazırlanan kepek ilaçları: Sedef, egzama ve deri döküntüsüne iyi geliyor

Kuruluk, sadece ciltte değil saçlarla kaplı kafa derisinde de insanları rahatsız eden durumlardan. Sürekli kaşıntı, kepek ve saç dökülmesi ile birlikte görülen kuruluk farklı sebeplerden kaynaklanabiliyor. Kafa derisindeki kuruluğu gidermek için ise bazı ilaçlar olduğu gibi doğal yöntemler de var.

Sağlık

04.04.2024, 11:46

Kafa derisinde kuruluk kişinin günlük hayatını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Ana belirtisi sürekli kaşıntı olan bu durumda kepek, ağrı ve saç dökülmesi de görülebiliyor.

Kuru kafa derisinin bir dizi farklı nedeni olabilir, ancak en yaygın olanı hava değişikliği ve saç bakım ürünlerindeki bileşenlere verilen tepki. Bazen ise saçı her gün yıkamak ya da yeterince su içmemek kadar basit bir neden de kuruluğa sebep olabilir. Ancak egzama ya da sedef hastalığı gibi tıbbi durumların da kuruluğa yol açtığı unutulmamalı. 

Kafa derisindeki kurulukla mücadele için farklı ilaç ve kremler var. Ancak bu sorun doğal yöntemlerle de çözülebilir. 

Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Haberi Görüntüle

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı kuru saç derisi için bire bir. Saç derisini nemlendiren bu yağ, mantar ve bakteri önleyici özellikleri ile enfeksiyon riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Az miktarda eritilmiş hindistancevizi yağını doğrudan saç derinize masaj yaparak uygulayın. Yıkamadan önce en az 10 dakika bekletin.

Randevu sistemine kalıcı çözüm! Bakan Koca alınan kararları tek tek açıkladı Randevu sistemine kalıcı çözüm! Bakan Koca alınan kararları tek tek... Haberi Görüntüle

ÇAY AĞACI YAĞI

Çay ağacı yağı, kuru kafa derisini ve semptomlarını hafifletebilen güçlü antiseptik, antifungal ve antibiyotik özelliklere sahip. Bu nedenle birçok kepek şampuanı çay ağacı yağı içerir. Birkaç damla yağı ceviz yağı veya zeytinyağı gibi bir taşıyıcı yağ ile karıştırıp saç derinize masaj yapabilirsiniz. Yıkamadan önce 10 dakika bekletin.

Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Haberi Görüntüle

ALOE VERA

Aloe vera da, kuru saç derisine yardımcı olabilecek bir dizi özelliğe sahip. Cilt tahrişini azaltmaya yardımcı olabilecek anti-inflamatuar özellikleri olan bu yağ aynı zamanda etkili bir nemlendirici. Saç derinize topikal olarak uygulayın ve durulamadan önce 10 dakika bekletin. Ayrıca oral aloe vera takviyeleri alabilir veya aloe vera suyu içebilirsiniz, ancak bunların müshil görevi görebileceğini unutmayın.

Hiçbir şey yapmadan kalori yakılır mı? İnsan günde kaç kalori yakar? Hiçbir şey yapmadan kalori yakılır mı? İnsan günde kaç kalori... Haberi Görüntüle

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesi, kuru kafa derisi semptomlarını azaltabilen etkiye sahip. Elma sirkesi kaşıntıya neden olabilecek herhangi bir bakteri veya mantarı öldürebilir. Aynı zamanda iltihap önleyicidir ve kuru kafa derisinin kendisini tedavi etmesine yardımcı olabilir. 1 ölçü elma sirkesini 2 ölçü su ile karıştırın ve doğrudan saç derinize uygulayın. Hafif bir şampuanla yıkamadan ve saçınızı her zamanki gibi yumuşatmadan önce 5 dakika bekletin.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KABARTMA TOZU- ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı nemlendiricidir ve kabartma tozu antifungal ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. İkisi birlikte saç derinizi pul pul dökebilir. Kabartma tozu ve zeytinyağı kombinasyonu, kepekle birlikte kuru bir saç derisine sahipseniz iyi bir seçenektir çünkü nem, pul pul dökülme ve mantar önleyici özellikler bir araya geldiğinde bu kaşıntılı beyaz pulların üstesinden gelebilir. Eşit miktarda kabartma tozu ve zeytinyağını karıştırın ve saç derinize hafifçe masaj yapın. Kalıntıları gidermek için saçınızı şampuan ve saç kremi ile iyice yıkamadan önce 5 dakika bekletin.

Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç yöntem sayesinde mışıl mışıl uyuyacaksınız Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç... Haberi Görüntüle

MUZ EZMESİ

Muz besleyici ve nemlendiricidir, bu da onu kuru saç derisi ve hatta kepek için harika bir tedavi haline getirir. Nemlendirici olmasının yanı sıra doğal bir anti-mikrobiyaldir. Kuru saç derinizi temizlemenize yardımcı olabilir. Bir muzu ezin veya birkaç yemek kaşığı hindistancevizi yağı veya zeytinyağı ile karıştırın. Karıştırmak saçınızı durulamayı kolaylaştıracaktır. Saç derinize masaj yapın ve 10 ila 15 dakika bekletin.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading