Yandex Metrica
SON DAKİKA
Evcil hayvanlar çocukların bağışıklığını güçlendiriyor! Sık hastalanmamaları için bu yöntemleri deneyin

Evcil hayvanlar çocukların bağışıklığını güçlendiriyor! Sık hastalanmamaları için bu yöntemleri deneyin

Anne babalar genellikle çocuklarını kış aylarında soğuk havanın hasta ettiğini düşünür. Ancak işin aslı öyle değil. Yapay havalandırmalar, yiyecekler, terliyken rüzgara çıkma gibi dikkatsizlikler hastalıklara yol açarken, aslında çocukları birkaç önemli yöntem ile rahatsızlıklardan koruyabilirsiniz.

Sağlık

23.01.2024, 20:27

Çocukların okul, kreş, anaokulu ve ilkokuldaki yakın ilişkisi otomatik olarak virüslerin zincirleme oluşumuna yol açar. Grip, soğuk algınlığı, farenjit, bademcik iltihabı, bronşit, ateş, kusma ve ishal çocuk hastanelerine ziyaretlere neden olur.

Aslında çocukların güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmaları bu durumun önüne geçebilir. 

Hadis-i Şerif'te de adı geçiyor! Faydaları saymakla bitmiyor! Bu tohum... Haberi Görüntüle

BESLENMEYE DİKKAT ETSİNLER

Vücudu güçlendirmek için çocuklara bol su içirmek gerekiyor. Ayrıca sebze, meyve ve doğal meyve suları, bebek maması, sıvı yağ ve zeytinyağı, yağlı balık, kırmızı et ve süt ürünlerini yeterli oranlarda almaları lazım. Okul öncesi çocukların günde 10-12 saat, okul çağındaki çocukların ise 8-10 saat uyuması gerekiyor. 

Karın ağrısı şikayetiyle doktora gitti! Vücudundan canlı yılan balığı çıkartıldı Haberi Görüntüle

HAFTADA 3 KEZ SPOR YAPSINLAR

Spor yapan çocukların daha az hastalandığı da bir gerçek. Haftada en az 3-5 kez egzersiz yapmaları bağışıklık sistemini güçlendiriyor. 

B12 deposu bir sebze arayanlar onu bol bol tüketsin! Beyaz... Haberi Görüntüle

KIŞIN BİLE GÜNEŞ IŞIĞI ALSINLAR

Özellikle kış aylarında yarım saat dışarıda yürümek ya da oynamak, D vitamini üretimine önemli ölçüde katkıda bulunur ve bu da bağışıklık sistemini güçlendirir.

Hormonları düzenlemek için ilaçlara muhtaç mıyız? Hangi doğal yöntemler hormon... Haberi Görüntüle

HİJYEN KURALLARINA DİKKAT ETSİNLER

Çoğu virüs yüzeylerde bulunur. Bu nedenle çocuklar bu yüzeylerle temas ettikleri için sürekli burunlarına, gözlerine, ağızlarına dokunmamayı, tuvaleti kullandıktan sonra ve her yemekten önce ellerini iyice yıkamayı öğrenmelidir. 

Bu hastalığın en önemli belirtisi karın ağrısı! Doktorlar 'idrar renginize... Haberi Görüntüle

KUMLA OYNASINLAR

Araştırmalar, toprağın vücudun bağışıklığını ve savunmasını güçlendiren kendi mikrobiyomuna sahip olduğunu kanıtladı. Bu nedenle, çocuklarınızın korkusuzca çamurlu sulara ve su birikintilerine sıçramasına ve kendilerine kum ve kir sıçramasına izin verin.

Bu hastalığın en önemli belirtisi karın ağrısı! Doktorlar 'idrar renginize... Haberi Görüntüle

EVCİL HAYVANLARI OLSUN

Araştırmalar, evcil hayvanlarla büyüyen çocukların, diğer pek çok yararın yanı sıra, alerji ve astıma daha az eğilimli olduklarını ve daha güçlü bağışıklık sistemleri geliştirdiklerini de kanıtlamış durumda. 

Son olarak çocuğun yaşına uygun takviyeler mutlaka alınmalı. Multivitaminler, C vitamini, D vitamini, probiyotikler gibi...

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading