Yoğun iş temposundan artık ne yemeklerin ne de uykunun tadına varabiliyoruz. Hayatımız tam anlamıyla bir koşuşturmacadan ibaret olmaya başladı. Ancak sağlığımız da aynı hızda elimizden kayıp gidiyor.
Özellikle fast food tarzı beslenme ile özdeşleşen hızlı yemek yeme kültürü vücuda çok büyük zararlar veriyor. Bunu sadece hamburger ve pizza olarak düşünmeyin. Ev yemekleri bile hızlı yendiğinde sağlık için tehdit içeriyor.
Cilt kanseri olup olmadığınızı anlayabilirsiniz! Kendi kendine muayene nasıl yapılır?...LOKMALARINIZI İYİCE ÇİĞNEYİN
Yemek yerken sindirimin ağızda başladığı hiç unutulmamalı. Ağızda çiğnenen besin maddeleri daha küçük parçalara bölünüyor, yüzeyi genişliyor ve ağız salgısı ile karışıyor. Tükürükte bulunan enzimler, sindirime yardımcı oluyor ve besin maddeleri mide sindirimi için daha hazır hale geliyor. Ancak hızlı yemek yeme sonucunda besin maddeleri mideye tam sindirilmemiş bir halde ve daha büyük lokmalar olarak ulaşacağından bu durum mideyi yormaya başlıyor. Beraberinde hazımsızlık, dolgunluk hissi, yanma, şişkinlik ve ağrı gibi şikayetler ortaya çıkıyor.
Kulaklıkların zarar verdiği tek organ kulak değilmiş! Gençler okuyunca bir... İşte sağlık açısından en tehlikeli kahve! O ülkede içene 100...HIZLI YEMEK OBEZİTE SEBEBİ
Hızla yenilen bir yemek aynı zamanda beyne doyma ile ilgili mesajı da geç ulaştırıyor. Bu davranış bir alışkanlık haline geldiğinde ise doyma merkezi uyarılmadığından daha fazla yemek yenmiş oluyor. Hızlı yemek yeme bir süre sonra obezite gelişimine yatkınlığı artırıyor.
Bunları her gün yiyenlerin vay haline! Kalpten götürüyorYÜRÜYÜŞ YAPMAYI İHMAL ETMEYİN
Besinlerin yavaş yavaş ve sindirilerek yeme alışkanlığının toplum tarafından kazanılması çok önemli. Yemek sonrası aktivite de sağlık için gerekli. Akşam vakitlerinde yapılan yürüyüşler midenin hazmını kolaylaştırıyor, böylelikle besinler daha hızlı bir şekilde çözülüyor.
Yavaş yenilen yemek sayesinde midede yanma, ekşime, dolgunluk hissi oluşma riski en aza iniyor. Bu da yemeği daha keyifli hale getiriyor, besinlerden tat almayı sağlıyor. Besinlerin iyi çiğnenmesi, özellikle pişmemiş çeşitli meyve ve sebzelerin sindirimi için oldukça önemli.
Harvardlı bilim insanlarından mikroplastik araştırması! Kilo üzerindeki etkisi ilk kez... Jinekologların hamilelere yeni tavsiyesi! Folik asit depolarını tıka basa dolduruyorNASIL YAVAŞ YEMEK YİYEBİLİRİM?
Yavaş yemeyi alışkanlık haline getirmek için yapılabilecek bazı şeyler de var.
- Ara öğünler ile açlığınızı dengeleyin.
- Daha küçük çatal kaşık kullanmaya başlayın.
- Her lokmada çatalı, bıçağı ya da kaşığı elinizden bırakıp diğer lokmada tekrar alın.
- Yüksek lifli besinleri seçin ve yemek yerken sohbet edin.
Yorum Yaz