Yandex Metrica

Ev bitkileri yetiştirmek, depresyonu önlüyor! Eve kapandığınız kış günlerinde stresinizi bitkilere bakarak atabilirsiniz!

Ev bitkileri yetiştirmek, depresyonu önlüyor! Eve kapandığınız kış günlerinde stresinizi bitkilere bakarak atabilirsiniz!

Kış aylarında daha az güneş almak ve eve kapanmak zorunda kalmak ruh sağlığını olumsuz etkiler. Kış depresyonu olarak adlandırılan bu durumu, ev bitkileri yetiştirerek aşmak mümkün. Yapılan araştırmalara göre ev veya ofis ortamındaki bitkiler insanların daha rahat ve dingin hissetmesini sağlıyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:00

Kış depresyonu nasıl geçer? Kışın ruhsal sıkıntıları rahatlatmanın yolları nelerdir? İşte cevaplar...

Sıcak yaz günleri sona erdi. Sonbaharın gelmesiyle birlikte artık soğukları hissetmeye başladık. Çoğu insan bu aylardan sonra daha az evden çıkacak veya kapalı mekanlarda vakit geçirecek. Tabi bu durum ruh sağlığını üzerinde bazı etkiler bırakacak. 

Randevu sistemine kalıcı çözüm! Bakan Koca alınan kararları tek tek açıkladı Randevu sistemine kalıcı çözüm! Bakan Koca alınan kararları tek tek... Haberi Görüntüle

DEPRESYONA KARŞI EV BİTKİLERİ YETİŞTİRİN

Eve kapanma ve yaza göre D vitamini alımındaki azalma bazı insanlarda kış depresyonunu beraberinde getirebiliyor. Bu durumu önlemek veya bu süreçten en az hasarla etkilenmek için ise uzmanlar ev bitkilerini öneriyor. 

2015 yılında yapılan araştırma, bitkiler ile rahatlık hissi arasında bir bağlantı olduğunu buldu. Bilim adamları, iç mekan bitkileriyle etkileşimin, psikolojik ve fizyolojik stresi azaltıp azaltamayacağını araştırdı. Çalışma, ev veya ofis ortamındaki bitkilerin insanların daha rahat ve dingin hissetmesine neden olabileceği sonucuna vardı.

Çalışmanın bir parçası olarak, katılımcılardan ya bir ev bitkisinin saksısının değiştirilmesinde yer almaları ya da kısa bir bilgisayar tabanlı görevi tamamlamaları istendi. Kalp atış hızı ve kan basıncı gibi stresle ilişkili faktörler ölçüldü ve katılımcıların bitkiyle ilgili faaliyetlere katıldıktan sonra seviyelerinin büyük ölçüde azaldığı belirlendi.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

PSİKOLOJİK STRESİ AZALTIYOR

Bitkilerin ayrıca akıl hastalığından muzdarip insanların semptomlarını azaltmaya yardımcı olduğu bulundu. 2019'da, anksiyete, depresyon veya yalnızlıktan muzdarip hastalara terapötik bir aktivite olarak melisa ve kedi nanesi gibi şifalı otlar verildi. Bitkilere bakan kişilerin psikolojik stresinin azaldığı görüldü.

Öte yandan bitkilerin insanı daha dikkatli hissettirdiği, hafıza süresini ve hatta yaratıcılığı artırdığını gösteren bazı çalışmalar da var.

Solak kadınlar mutlaka okusun! Beyinlerinde o bölüm eksik olmasına rağmen... Solak kadınlar mutlaka okusun! Beyinlerinde o bölüm eksik olmasına rağmen... Haberi Görüntüle

HANGİ BİTKİLER ALINABİLİR?

Ruh sağlığını geliştirmek için alınabilecek ev bitkileri arasında ilk etapta Aşk merdiveni, Salon Palmiyesi, Yılan Bitkisi ve sarmaşık düşünülebilir.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading