Yandex Metrica
SON DAKİKA
Erkeklerin yarısında görülüyor! Risk 50 yaşından sonra artmaya başlıyor

Erkeklerin yarısında görülüyor! Risk 50 yaşından sonra artmaya başlıyor

Prostat erkeklerin yaşadığı sağlık problemlerinden biri. 50 yaş ve üzerindeki erkeklerde sık görülen bu durum sık idrara çıkma isteğine yol açıyor. Herhangi bir tehlike içermeyen iyi huylu prostat yaşam tarzı değişikliği dahil tedavi edilebiliyor. Rahatsızlığı beslenme ile önlemek de mümkün.

Sağlık

23.01.2024, 20:58

Pek çok insan bilmiyor, ancak 50 yaş ve üzerindeki tüm erkeklerin yarısı iyi huylu prostat büyümesinden muzdarip ve risk yaşlandıkça artıyor. İyi haber ise bu durumun tedavi edilebiliyor olması. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

İYİ HUYLU PROSTAT BÜYÜMESİ NEYE YOL AÇAR? 

Erkek üreme sisteminin bir parçası olan Prostat bezi mesanenin altında yer alıyor ve üretrayı sarıyor. İyi huylu büyüme, tıpkı çoğu erkekte saç dökülmesi gibi, insan yaşlanmasının doğal bir parçası olarak prostat hacminin arttığı bir durum. Artan hacim, prostatın merkezinde bulunan üretrayı etkiliyor. Sonuç olarak da idrara çıkmayı zorlaştırabiliyor. 

İyi huylu prostatın yaygın semptomları arasında idrara çıkma zorluğu, zayıf idrar akışı, tekrarlayan ve sık acilen idrara çıkma ihtiyacı ve mesaneyi boşaltamıyormuş gibi hissetme yer alıyor. Bazı durumlarda, idrar sondasının acil olarak yerleştirilmesi bile gerekebiliyor. 

Bu hastalığın belirtisi demans ile karıştırılıyor! Bilişsel gerilemeye sebep oluyor!... Haberi Görüntüle

Akdeniz Diyeti sizi şişmanlatabilir! Peki neden? Akdeniz Diyeti yaparken nelere... Haberi Görüntüle

YAŞAM TARZI DEĞİŞİKLİKLERİNDEN AMELİYATA...

Tedavi ise, akşamları ve özellikle uyumadan önce kahve ve alkol tüketiminden kaçınmak gibi yaşam tarzı değişiklikleriyle başlıyor. Bu noktada bir iyileşme sağlanmazsa, yardımcı olabilecek ilaçlar alınabiliyor. İlaçlar yardımcı olmazsa da prostatı çıkarmak için ameliyat seçeneği düşünülebilir. Ameliyat sonrası iyileşme süresi 2 ila 8 hafta arasında değişkenlik gösteriyor.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

İnsan beyni nesilde nesile büyüyor! Bilim insanlarına göre bu demans... Haberi Görüntüle

HANGİ YİYECEKLER PROSTATA KARŞI ETKİLİ? 

Öte yandan bazı yiyeceklerin prostat sağlığını desteklediği yönünde araştırmalar da var. E vitamininin yanı sıra, selenyum ve çinko minerali içeren besinler ile antioksidan etkisi bulunan besinler, prostat sağlığı için faydalı etkiler gösteriyor. Meyve ve sebzeleri sarımsak, yumurta, fındık, süt, mercimek ve fasulye, karpuz, greyfurt, çilek ve kivi bu durumun ortaya çıkmasını önleyen gıdalardan bazıları. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading