Yandex Metrica
SON DAKİKA
Erkeklerde cilt bakımının olmazsa olmazı: Balsam! Cildi nemlendiren balsam nedir? Balsam nasıl kullanılır?

Erkeklerde cilt bakımının olmazsa olmazı: Balsam! Cildi nemlendiren balsam nedir? Balsam nasıl kullanılır?

Cilt bakımı deyince nedense hep kadınların kullandığı ürünler akla gelse de aslında erkekler de bu konuda epey hassas. Özellikle tıraş sebebiyle yorulan cildi nemlendirmek büyük önem taşıyor. Reklamlarda sık sık duyduğumuz balsam ise erkek cilt bakımının olmazsa olmazı. Cildi nemlendiren balsam, daha pürüzsüz bir görüntü sağlıyor.

Sağlık

27.03.2024, 02:26

Balsam nedir? Balsam ne işe yarar? Balsam nasıl kullanılır? İşte cevaplar...

Erkekler de en az kadınlar kadar cilt bakımına önem veriyor. Tıraş sonrası bakım en özen gösterilen konulardan biri. 

Sakallar kesildikten sonra çoğu erkek sadece tıraş kolonyası kullansa da aslında öncelikle cildi güzelce nemlendirmek gerekiyor. İşte bu noktada devreye balsamlar giriyor. 

Bilim insanlarına göre sadakatsizlik genetik! Bu geni taşıyanlar daha kolay... Haberi Görüntüle

BALSAM NE İŞE YARAR?

Nem kaybına ve mat bir görüntüye sebep olan tıraş işlemi sonrası yoğun bir yağ içeren balsam kullanılması gerekiyor. Cildi nemlendirmeye ve yumuşatmaya yardım eden balsam, tıraş sonrası oluşan kızarıklık ve kabarcıkları da yok ediyor. 

Ölümcül kanser hastalıkları gençlerde daha fazla görülüyor! Peki neden? Araştırmalara... Haberi Görüntüle

BALSAM NASIL UYGULANMALI? 

Balsamı kullanmak ise oldukça basit. Tıraş makinesi veya klasik jilet yöntemi ile sakallar kesildikten sonra cilt ılık suyla durulanır. Pamuklu bir havlu yardımıyla yüz kurulanır. Tıraş sonrası balsamı uygulanır. Bunun için parmağın ucuna birkaç damla balsamı almak ve tıraş olunan bütün bölgeye sürmek yeterli. 

Bazı balsamlar ciltte yanma, kaşınma veya kızarıklık gibi şikayetlere yol açabilir. Böyle bir durumda ürünü değiştirmekte fayda var. 

Bilim insanlarından çarpıcı araştırma! Kovid-19 aşını yaptıranlar dikkat: Kanınızda uzaylı... Haberi Görüntüle

TIRAŞ LOSYONLARININ FARKI NE? 

Tıraş sonrası kullanım için bazı losyonlar da var. Bunlar, balsamlara göre daha fazla su ve daha az yağ içeriyor. Hassas ciltler için uygun olan tıraş losyonları, cilde yoğun nem kazandırıyor ve jilet darbelerinin yarattığı tahrişi azaltıyor.

Tıraş sonrası balsamlar ise formülündeki yoğun yağları ile cildi besliyor ve aydınlık bir görünüm kazandırıyor. Jiletin yarattığı gerginlik hissini alıyor. Cilde daha uzun bir nemlendirme hissi kazandıran balsamlar daha çok kuru ve kuruma eğilimi olan ciltler için öneriliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading