Yandex Metrica

Erkekler bu içecekten uzak dursun! Saç dökülmesini hızlandırıyor

Erkekler bu içecekten uzak dursun! Saç dökülmesini hızlandırıyor

Saç dökülmesi erkeklerin en büyük problemlerinden. Beslenme bu noktada büyük önem taşıyor. Öyle ki Çinli araştırmacıların yaptığı çalışmaya göre, çok şekerli içecekler tüketmek erkeklerde saç dökülmesine neden olabiliyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:35

Erkeklerin büyük bir kısmı için saç dökülmesi kaçınılmaz son oluyor. Genellikle ergenliğin sonlarında ve yetişkinliğin başlarında ortaya çıkan erkek tipi saç dökülmesi, yeni bir araştırmaya göre, çok şekerli içeceklerin tüketilmesine bağlı olarak artabiliyor. 

Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı kremden daha etkili! Zeytinyağı ile karıştırıp yemek gerekiyor Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı... Haberi Görüntüle

MEYVELİ İÇECEKLER, ENERJİ İÇECEKLERİ...

Çinli araştırmacılar, yüksek miktarda şekerle tatlandırılmış içecek alımını gösteren ABD verilerini gözden geçirdi. Şekerle tatlandırılmış içecekler arasında normal soda, meyve aromalı içecekler, enerji içecekleri, tatlandırılmış sular ve kahve ile ilave şeker içeren çaylı içecekler bulunuyor.

Çalışma kapsamında, Çin'in 31 farklı ilinde 18 ila 45 yaş aralığındaki 1020 katılımcıyı değerlendirildi. 

Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Haberi Görüntüle

Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik Over Sendromu tedavisi var mı? Polikistik Over Sendromu kısırlığa yol açar mı? Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik... Haberi Görüntüle

TAHIL VE BALIK DÖKÜLMEYİ AZALTIYOR

Beslenmeleri kızarmış yiyecekler, şekerli tatlılar ve daha az sebzeden oluşan bireylerin erkek tipi saç dökülmesine sahip olma olasılığı daha yüksekti. Saçlarını koruyan katılımcılar ise, tahıl, meyve, balık ve diğer deniz ürünleri türlerini içeren beslenme alışkanlıklarına sahipti.

Veriler, erkek tipi saç dökülmesi olan katılımcıların, normal katılımcılara kıyasla önemli miktarda şekerle tatlandırılmış içecek tükettiklerini gösteriyor. Haftalık şekerli içecek tüketimi erkek tipi saç dökülmesi olan bireylerde 4293 mL iken normal katılımcılar arasında 2513 mL idi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading