Yandex Metrica
SON DAKİKA
Erkekler artık daha güçsüz! Peki neden? Araştırmacılar gelecek nesillerden endişeli

Erkekler artık daha güçsüz! Peki neden? Araştırmacılar gelecek nesillerden endişeli

Binlerce yıl önce yaşayan erkeklerin kayaları kaldırıp kenara atabildiğini, yabani hayvanlarla mücadele edebildiklerini duymuşsunuzdur. Günümüzde ise bundan eser yok. Hatta bazı genç erkekler bir koltuğu tek başına zor kaldırır hale geldi. Peki neden? Yapılan araştırmalara göre bunun nedeni gelişen teknoloji ve güç gerektirmeyen mesleklerin artması. Araştırmacılar gelecek nesillerdeki erkeklerin durumundan oldukça endişeli.

Sağlık

04.02.2024, 19:54

Duygusal olmak sadece kadınlara özgü gibi görünse de son yıllarda hisleri belli etmenin ve merhametli olmanın erkekler için de normal olduğu iyice anlaşılmaya başladı. Bu durum insanı ilişkiler bakımından oldukça olumlu görünse de yapılan bazı araştırmalar erkeklerin fiziken de eskisi gibi dirayetli olmadığını gösteriyor. 

Enerji için o ilaçlara muhtaç değilsiniz! Faydadan çok zararı var Haberi Görüntüle

ERKEKLER NEDEN GÜÇSÜZLEŞTİ?

Peki erkeklerin fiziksel gücü neden azaldı? Bunun gelecek nesiller için ne gibi etkileri var ve tersine çevrilebilir mi?

Kuzey Karolina'daki Winston-Salem Eyalet Üniversitesi'nden  araştırmacılar, önceki nesillerle karşılaştırıldığında günümüz gençlerinin fiziksel gücündeki boşlukları kontrol etmek istedi. Bunu yapmak için avuç içi ile kuvvet uygulamaya ve kıstırma kavrama kuvvetine odaklandılar. Bunun nedeni, iki uygulamanın da çoğu insanın fiziksel gücünü oldukça güvenilir bir şekilde değerlendiren iki gösterge olması.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

Sakın onu masum sanmayın! Bu cihaz genleri bile alt üst... Haberi Görüntüle

GÜNÜMÜZ VERİLERİ 1980'LERDE YAŞAYAN ERKEKLERLE KIYASLANDI

20-34 yaş arası erkeklerden toplanan veriler 1980'lerde aynı yaş grubundaki erkeklerden toplanan benzer verilerle karşılaştırıldı.

Düzenli egzersiz yapanlar o hastalıktan adeta korunuyor! Özellikle hipertansiyonu olanlara... Haberi Görüntüle

Y KUŞAĞININ GÜCÜ YÜZDE 22 AZALDI

Bulgulara göre Y Kuşağından bugünün gençlerinin fiziksel gücü, X Kuşağına kıyasla ortalama yüzde 22 azaldı. Araştırmacılar aynı testin Z Kuşağı ve gelecek nesiller arasında daha da kasvetli sonuçlar göstereceğine inanıyor.

Ekibin söz konusu zayıflığın neden arttığına dair olası bir açıklaması da dikkat çekici. Artık birçok insan bütün gün bir dizüstü bilgisayarın, telefonun veya televizyonun önünde oturuyor; çok az insan fiziksel olarak güç gerektiren işlere sahip. İşi ve hayatı çok daha kolaylaştıran bu durumun göz ardı edilmemesi gereken bir bedeli var.

Cinsel gücü artıran en etkili baharat! Regl ağrılarından da eser... Haberi Görüntüle

Her yemeğe ekliyoruz! Böbrekleri bitiriyor! Erken ölüm olasılığını artırıyor Haberi Görüntüle

ERKEKLER NASIL ESKİSİ GİBİ GÜÇLÜ OLACAK?

Uzmanlar bu durumun önüne geçmek için iki noktaya dikkat çekiyor. Egzersiz ve dengeli beslenme. Özellikle yeterli protein tüketimine özen gösterilmeli. Yapılan bir araştırma herkesin, vücut ağırlığının kilogramı başına 1 gram ila 1,3 gram arasında protein tüketmesini tavsiye ediyor. Bu, ortalama ağırlığı 80 kilogram olan bir erkeğin günde yaklaşık 80 gram ila 103 gram protein yemesi gerekeceği anlamına geliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading