Yandex Metrica
SON DAKİKA
Erkek çocuk, ebeveyni yaşlandırıyor! En az bir oğlu olan anne babanın bilişsel yetenekleri geriliyor

Erkek çocuk, ebeveyni yaşlandırıyor! En az bir oğlu olan anne babanın bilişsel yetenekleri geriliyor

Anne baba olmak dünyanın en güzel duygusu. Tabi bu güzellik zaman zaman zorlukları da beraberinde getiriyor. Hayata yeni bir birey hazırlamaya çalışan anne babalar bu süreçte çıkmaza girebiliyor. Yapılan bir araştırma, oğlu olan ebeveynlerin beyinlerinin daha hızlı yaşlandığını ortaya koyuyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:13

Erkek çocuk sahibi olmak gerçekten daha zor. Bilim adamları, oğlu olan ebeveynlerin beyinlerinin daha hızlı yaşlandığını keşfetti.

Amerika'da 13.000'den fazla 50 yaş üstü kişi üzerinde yapılan bir araştırma, en az bir oğlu olan ebeveynlerin, olmayanlara kıyasla daha hızlı bilişsel gerileme yaşadığını gösterdi. Birden fazla oğlu olanlar ise bilişsel yeteneklerini, sadece kızı olanlara göre daha hızlı kaybediyor. 

Cinsel gücü artıran en etkili baharat! Regl ağrılarından da eser... Haberi Görüntüle

ERKEK ÇOCUK ANNELERİ DAHA KİLOLU

Erkek çocukları olanların sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürme olasılıkları daha düşük olabilir. Araştırma, kızların ebeveynlerinin alkol, uyuşturucu ve sigara içme olasılıklarının daha düşük olduğunu, erkeklerin annelerinin ise daha fazla kilolu olduğunu gösteriyor.

Ebeveynler araştırma kapsamında hafıza, konsantrasyon, düşünme ve anlama gibi zihinsel becerilerini değerlendiren düzenli bilişsel testleri de tamamladı. Bunlar, 10 kelimelik bir listeyi hatırlamayı, yedişerli 100'den geriye doğru saymayı ve 10 sürekli sayı için geriye doğru saymayı içeriyordu. 4.862'si bir, 3.523'ü iki ve 2.487'si üç ve daha fazla olmak üzere toplam 10.872 katılımcının erkek çocuğu vardı. Oğlu olmayanların 891'inin bir kızı, 905'inin iki kızı ve 554'ünün üç ve daha fazla kızı vardı. 

Karaciğeri komple temizliyor! Yağlanmaya karşı bundan daha etkili bir meyve... Haberi Görüntüle

PEKİ BİRDEN FAZLA OĞLU OLANLAR?

Analiz ayrıca, birden fazla oğlu olan ebeveynlerin zihinsel yeteneklerindeki gerilemenin, yalnızca kızları olan ebeveynlere kıyasla daha hızlı olduğunu ortaya koydu.

Ekip, kız çocuklarının ebeveynleri arasında fiziksel ve zihinsel sağlık üzerindeki bu birleşik faydanın daha düşük bunama riskine katkıda bulabileceğini söyledi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading