Yandex Metrica

"Enerji içecekleri tam anlamıyla zehir!" Canan Karatay: Kalbin durmasına yol açar, kişinin ölümüne sebep olabilir!

"Enerji içecekleri tam anlamıyla zehir!" Canan Karatay: Kalbin durmasına yol açar, kişinin ölümüne sebep olabilir!

Sağlıksız gıdalarla ilgili açıklamalarıyla gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez enerji içeceklerini ele aldı. Şeker oranı oldukça yüksek olan enerji içeceklerinin kalp durmasına yol açabileceğini söyleyen Karatay'a göre, bunların vücut için tam anlamıyla bir zehir.

Sağlık

10.03.2024, 22:00

Her yaptığı açıklama gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay, enerji içeceklerindeki tehlikelere dikkat çekti

Karatay bu içeceklerin zararlarını sıralarken, hayati önemde noktalara değindi.

Enerji içeceklerinin ani kalp durmasına yol açabileceğini belirten ünlü hekim, bu durumun hastanın komaya girmesine ve hatta ölümüne bile sebep olabileceğini anlattı.

Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik Over Sendromu tedavisi var mı? Polikistik Over Sendromu kısırlığa yol açar mı? Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik... Haberi Görüntüle

UYKUSUZLUĞA YOL AÇIYOR

"Çok miktarda enerji içeceği tüketmek uykusuzluk sorununu beraberinde getirir" diyen Karatay, şeker deposu bu içeceklerin böbrek yetmezliğine sebep olduğunu aktardı. 

Canan Karatay, sürekli enerji içeceği tüketenlerin kilo nedeniyle diyabet hastalığına yakalanma riskinin fazla olduğunu kaydetti ve bu içeceklerdeki bazı maddelerin ilaçlarla etkileşime girerek çeşitli komplikasyonlar oluşturabildiğini dile getirdi.

Holiganlar hakkında çılgın mesaj: Yeşil sahaya inenin cinsel sorunu var Holiganlar hakkında çılgın mesaj: Yeşil sahaya inenin cinsel sorunu var Haberi Görüntüle

ALKOLLE EŞ ZAMANLI TÜKETMEK BÜYÜK RİSK

Karatay'a göre enerji içecekleri tüketiminde en riskli olan şey ise alkolle eş zamanlı almak. Bu durumun resmen kendi canıyla oynamak olduğunu dile getiren ünlü doktor, bu sebeple İsveç'te 2 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlattı. 

Canan Karatay bu zarar deposu içecekler hakkında son olarak şunları kaydetti: 
"Enerji içecekleri insan sağlığı için tam bir zehir. Tüm enerji içeceklerinde bolca mısır şurubu şekeri var. Üstelik diğer kimyasal maddeler de cabası. Bunlar bağışıklık sistemini yok eder, bağırsakların düzenini alt üst eder, beyin fonksiyonlarını bozar. Birkaç saatliğine verdiği o sahte, geçici mutluluk ve enerji insanları bağımlı hale getirir. Vücut direncini sıfıra indirir, sonra türlü türlü hastalıkların meydana gelmesi kaçınılmazdır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading