Yandex Metrica

En çok 30 ve 50'li yaşlar arasında oluyor! Kalite hayli düşüyor

En çok 30 ve 50'li yaşlar arasında oluyor! Kalite hayli düşüyor

Uyku kalitesi, günlük yaşamın sağlıklı devamı için önemsenmesi gereken bir konu. Yapılan bir çalışma, uyku kalitesinin yaşa bağlı olarak değişkenlik gösterdiğini ortaya koyuyor. Öyle ki insanlar 30 ve 50'li yaşlarda kötü ve en kısa uykuya meyilli oluyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:21

Uyku günün yorgunluğunu atmanın en önemli yolu. En temel biyolojik süreçlerden biri olan uykunun, fiziksel ve zihinsel sağlıktan biyolojik ve bilişsel işlevlere kadar, kişinin yaşamının neredeyse her alanında sahip olabileceği geniş kapsamlı sonuçları hafife alınamaz.

Ancak insanların uyku kalitesi yaşlarına bağlı olarak değişiyor. Çevresel ve genetik faktörler de, herhangi bir kişinin ne kadar uzun süre ve ne kadar iyi uyuyabileceğini belirlemede rol oynuyor. 

Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş! Sofraya oturunca bunu yapıyorlar Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş!... Haberi Görüntüle

İNSANLAR 30 VE 50'Lİ YAŞLARDA KÖTÜ UYUYOR

İngiltere'de yapılan yeni bir çalışma, insanların en kötü ve en kısa uykularını 30 ve 50'li yaşları arasında geçirme eğiliminde olduklarını ortaya koydu. 

Çalışma kapsamında dünya çapında 63 ülkeden toplam 730.187 katılımcıyı incelendi. Ortalama uyku yaşının gece başına 7.01 saat gibi göründüğü ortaya çıktı. 19 yaşında olan daha genç katılımcılar en çok uyudu, ancak uyku süresi 20'li ve 30'lu yaşların başında azalmaya başladı. Bu düşüş, 50'li yaşların başında uyku süresi düzleşmeye başlayana ve ardından yükselene kadar devam etti.

Çocuğunuz okula karşı ilgisiz mi? Nedeni zeka ile ilgili olabilir! Okuyunca sevineceksiniz Çocuğunuz okula karşı ilgisiz mi? Nedeni zeka ile ilgili olabilir!... Haberi Görüntüle

İŞ VE ÇOCUK BAKIMI SEBEP OLABİLİR

Bu yaştaki insanların iş ve çocuk bakımı ile meşgul olmaları az ve kalitesiz uyku sebepleri olabilir. 

Öte yandan ülkeler arasında hala çok fazla çeşitlilik var ve genel olarak ekvatora yakın ülkeler diğer yerlere göre biraz daha az uyuyor. Doğu Avrupa ülkeleri ise fazladan 20-40 dakika uyuyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading