Yandex Metrica
SON DAKİKA
Emziren anne nasıl beslenmeli? Sütü artıran gıdaları tercih edin ve egzersiz yapın!

Emziren anne nasıl beslenmeli? Sütü artıran gıdaları tercih edin ve egzersiz yapın!

Emzirme dönemi anne ile bebek arasındaki bağın en güçlü olduğu zaman aralığıdır. Bebek annesini emerken hem açlığını giderir hem de annesinin kokusuyla güven duygusunu pekiştirir. Bebek, vücudu için gerekli vitaminleri de anne sütü sayesinde alır. Bu yüzden annenin beslenmesine olabildiğince özen göstermesi gerekiyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:28

Emzirme döneminde anneler nasıl beslenmi? Emzirme döneminde diyet yapılır mı? İşte cevaplar...

Gebelik ve emziklilik döneminde anne ve bebek sağlığının temel taşlarından birisi yeterli ve dengeli beslenmedir. Emzirme döneminde hem annenin hem de bebeğin sağlığı için beslenme düzeninin önemi fazladır. Bu süreçte bebeğin büyüme ve gelişmesinin gerçekleşmesi, anne sağlığının korunabilmesi ve süt yapılabilmesi için annenin beslenme konusunda bilinçlendirilmesi gerekir.

Hem sütün artması hem de kilo alımının engellenmesi için emziren anne diyeti uygulamak çok önemlidir. Aynı zamanda tüketilen besinler sütün kalitesini etkilemekte ve süt yolu ile de bebeğe geçmektedir

Meğer sadece zayıflatmıyormuş! İşte yeşil çayın beyni etkileyen hiç bilmediğiniz... Haberi Görüntüle

ANNE 1800 KALORİNİN ALTINDA BESLENMEMELİ

Normal kadın bireylere kıyasla, emzikli annenin kalori ihtiyacı günlük 300-500 kalori daha yüksektir ve günde 1800 kalorinin altında beslenilmemesi gerekir. Emziren anne diyeti programında veya emziren anne diyet listesi hazırlanırken, emzikli annenin aldığı günlük enerji normal gereksinime ek olarak 300-500 kalori artırılmalıdır. 

Protein, yağ ve karbonhidrat kaynakları beslenme planında dengeli bir şekilde bulunmalıdır. Bu süreçte günde ortalama 8-12 bardak su tüketimi de yeterli olur.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

CEVİZ, BADEM, FINDIK OLMAZSA OLMAZ

Çoğunlukla hayvansal kaynaklı protein içeren besinlerin tüketilmesi önerilir. Ceviz, badem, fındık, zeytin, zeytinyağı, ayçiçekyağı, mısırözü yağı ve fındık yağı, yağ kaynağı olan besinler arasında sayılabilir. 

Meyve, yulaf ezmesi, keten tohumu, kinoa, karabuğday, bulgur, pirinç, makarna ve tam buğday, çavdar, kepek gibi esmer ekmek çeşitleri enerjinin büyük çoğunluğunu oluşturan karbonhidrat kaynaklarıdır ve mutlaka emziren anne diyeti ve emziren anne diyet listesi planında bulunmalıdır. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

DEREOTU, BULGUR VE PEYNİR SÜTÜ ARTIRIYOR

Anne sütünü artırmak için, dereotu ve yeşil soğan gibi taze yeşillikler, tahıl grubunda yer alan bulgur, kinoa ve karabuğday, süt, peynir, yoğurt gibi kalsiyum kaynağı besinler, rezene, anason ve ısırganotu çayı, A vitamini ve flor kaynağı olan kuru hurmave tahin helvası tüketilebilir. Günde ortalama 3-4 litre kadar sıvı tüketilmesi gerekir. Bu dönemde salam, sosis, sucuk ve pastırma gibi şarküteri ürünleri tüketilmemeli. Hazır çorbalar, dondurulmuş ürünler ve hazır meyve suları gibi katkı maddesi bulunan besinler tercih edilmemeli, sigara ve alkolden uzak durulmalıdır. 

Bu hastalığın belirtisi demans ile karıştırılıyor! Bilişsel gerilemeye sebep oluyor!... Haberi Görüntüle

EMZİRMEK EN GÜZEL ZAYIFLAMA YÖNTEMİ

Emziren anneler için en etkili zayıflama yöntemi bebeklerini emzirmek ve düzenli beslenmek. Emzirme işlemi kalorili yakımını sağlayan bir aktivite olarak gösterilebilir. Anne emzirdiği süre boyunca kalori yakmaya devam eder. 

Faydalı diye tüketiyoruz ancak fazlası felç bırakıyor! Kalp bile kötü... Haberi Görüntüle

EMZİREN ANNELER EGZERSİZ YAPABİLİR

Kişiye özgü hazırlanan bir emziren anne diyeti ve emziren anne diyet listesi planı; kilo kaybının sağlanmasında en önemli unsurdur. Şok diyetlerden, detoks programlarından ve kalorisi çok düşük olan diyet listelerinden uzak durulması gerekir. Emziren anne diyeti yanında düzenli yapılan egzersizler kilo kaybının daha kolay olmasını ve vücudun sıkılaşmasını sağlayabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading