Yandex Metrica

Elektronik sigara daha mı az zararlı sanıyorsunuz? DSÖ'ye göre e-sigaralarda nikotinin yanı sıra metal içerikli gazlar var!

Elektronik sigara daha mı az zararlı sanıyorsunuz? DSÖ'ye göre e-sigaralarda nikotinin yanı sıra metal içerikli gazlar var!

Sigaranın zararlarını artık en küçük çocuk bile biliyor. Üstelik son yıllarda daha az zararlı olduğu iddia edilen elektronik sigaralar da sıklıkla kullanılıyor. Dünya Sağlık Örgütü, bu cihazların insan sağlığı için çok zararlı olduğu duyuruyor. Yani elektronik kişinin kendini kandırmasından başka hiçbir işe yaramıyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:57

Elektronik sigara sağlığa zararlı mı? Elektronik sigaranın zararları nelerdir? İşte cevaplar...

Dünya Sağlık Örgütü, elektronik sigaraların insan sağlığı için çok zararlı olduğunu duyurdu. Örgüt, bu cihazın kullanımının, normal sigara içme alışkanlığını engellediği gibi bir durumun da söz konusu olmadığını bildirdi.

Çubuk krakerlerle ilgili ilginç araştırma! Uzunluğu yeme şeklini etkiliyor Çubuk krakerlerle ilgili ilginç araştırma! Uzunluğu yeme şeklini etkiliyor Haberi Görüntüle

GENÇLER ARASINDA YAYGINLAŞIYOR

Elektronik sigaralar ya da batarya ile çalışan diğer cihazların gençlerin bağımlılık yapan nikotin sıvılarını solumasına neden olduğuna işaret edilirken, bu kötü alışkanlığın genç bireyler arasında salgın gibi hızla yayıldığı dile getirildi.

Örgüt raporuna göre elektronik sigara kullanımının serbest olduğu ülkelerde kullanıcıların çoğu e-sigara ile normal sigarayı eş zamanlı olarak kullanmaya devam ediyor. 

İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor! Erkekler risk altında İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor!... Haberi Görüntüle

TÜTÜN ŞİRKETLERİNDEN E-SİGARA GÜZELLEMESİ

Tütün endüstrisinin önde gelen şirketleri son yıllarda hummalı bir şekilde e-sigara ve ısıtılmış tütün ürünleri pazarlamaya çalışıyor. Elektronik sigara üretimi yapan firmalar, bu ürünleri piyasaya sunarken de daha az zararlı olduğunu iddia ediyor. Hatta ürünlerinin geleneksel sigaralardan çok daha az tehlikeli olduğu ve bazı sigara bağımlılarının da daha güvenli alternatiflere yönelmelerine olumu katkı sağlayacağını savunuyorlar.

Dünya Sağlık Örgütü, tütün endüstrisinin e-sigaralar ile ilgili yaydığı bu yanlış bilgilerin devam etmekte olan gerçek bir tehdit olduğu uyarısında bulunuyor. Ayrıca bu cihazlardaki ürünlerde nikotinin yanı sıra, metal içerikli gazların bulunduğu da aktarılıyor.

Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç yöntem sayesinde mışıl mışıl uyuyacaksınız Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç... Haberi Görüntüle

SİGARA HER YIL 8 MİLYON KİŞİYİ ÖLDÜRÜYOR

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, her yıl aktif sigara kullanıcısı ya da sigara dumanına maruz kalan sekiz milyondan fazla kişi hayatını kaybediyor. Ancak ne yazık ki çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğu 1.4 milyar kişi halen sigara içmeye devam ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading