Yandex Metrica
SON DAKİKA
Eklemlerinizi bu 4 meyveyle koruyun! İşte iltihabi bir rahatsızlık olan Artriti önleyen potasyum zengini meyveler!

Eklemlerinizi bu 4 meyveyle koruyun! İşte iltihabi bir rahatsızlık olan Artriti önleyen potasyum zengini meyveler!

Eklemlerde meydana gelen iltihabik bir durum olan Artrit, yaşam kalitesini düşüren bir rahatsızlık. Eklemlerin şişmesine, hassaslaşmasına, sertleşmesine veya iltihaplanmasına neden olabilen bu hastalık, kasları da zayıflatabiliyor. Artritle mücadele için potasyum açısından zengin besinler tüketmek gerekiyor. Muz, kavun, portakal ve kayısı bu besinlerden birkaçı.

Sağlık

23.01.2024, 19:52

Artrit nedir? Artrit nelere yol açar? Artritin beslenme ile olan ilişkisi nedir? Hangi yiyecekler artrit şikayetlerini ortadan kaldırır? İşte cevaplar...

Genellikle kronik görülen bir hastalık olan Artrit, eklemlerde kızarıklık ve şişliklere sebep olan iltihabi bir durum. Kişiye acı vererek yaşam kalitesini düşüren Artrit, kas zayıflığına da yol açabiliyor.

Hastalığın altında yatan neden, genel olarak artritin tipine bağlı. Osteoartrit, eklemin zamanla aşınması, yıpranması veya aşırı kullanımından kaynaklanırken, skleroderma, romatoid artrit ve lupus, vücudun bağışıklık sisteminin vücudun kendi dokularına saldırmasına neden olur. Gut ise eklemlerde kristal birikmesinden kaynaklanır.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

POTASYUM ZENGİNİ GIDALAR TÜKETİLMELİ

Her hastalıkta olduğu gibi Artit'te de beslenme son derece önemli. Uzmanlara göre potasyum açısından zengin besinler artritle mücadelede kilit rol oynuyor. Potasyum, tuzdaki fazla sodyumun dengelenmesine yardımcı olarak sıvı tutulmasını azaltıyor, kemiklerde ve eklemlerde kalsiyumun doğru kullanımına yardımcı oluyor. 

Yapılan araştırmalar kapsamında bir grup katılımcıya 28 gün boyunca potasyum takviyesi sağlandı. Süre sonunda bu kişilerin, eklemlerinde daha az ağrı yaşadığı görüldü.

Antidepresanlar diş gıcırdatmaya sebep olur mu? Uzmanlara göre bu ilaçlar... Haberi Görüntüle

MUZ, KAVUN, PORTAKAL VE KAYISI...

Peki hangi gıda maddeleri potasyum açısından zengin? Uzmanlar bu noktada meyvelerin gücünden bahsediyor. Muz, kavun, portakal ve kayısının portasyum seviyelerinin hayli yüksek olduğunu kaydeden uzmanlar, yüz gram muzda 358 gram, yüz gram karpuzda 267 gram, yüz gram portakalda 181 gram ve yüz gram kayısıda 259 gram potasyum bulunduğunu aktarıyor.

Anne babalar bu haber sizin için! Bir çocuğun en fazla... Haberi Görüntüle

İLERLEMİŞ DURUMLARDA AMELİYAT KAÇINILMAZ

Artritle mücadelede beslenmenin yanı sıra bazı ilaçlar, sıcak ve soğuk uygulanması, eklemlerin hareketsizleştirilmesi, masaj ve akupunktur gibi tedavi yömtemleri de kullanılabilir. Etkilenen ekleme bağlı olarak gerçekleştirilebilecek birçok farklı ameliyat türü de var. Ameliyat sonrası tam iyileşme ise 6 aya kadar sürebiliyor.

Eklemlerin hareketini kısıtlayan, ciltte sertliğe ve kaslarda zayıflığa yol açan artritin yaşlı insanlarda daha yaygın görülmesine rağmen her yaştan insanı etkilediği unutulmamalı. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading