Yandex Metrica

Egzersiz yüksek tansiyonu nasıl etkiler? Kronik hastalıklar egzersizle tedavi edilir mi?

Egzersiz yüksek tansiyonu nasıl etkiler? Kronik hastalıklar egzersizle tedavi edilir mi?

Egzersiz yapmak kişinin sadece forma girmesine yardım etmiyor. Fiziksel yönden aktif olmak bazı kronik hastalıkların iyileşmesinde de etkili. Kişisel antrenör Emma Bord egzersizle iyileşebilecek 6 kronik sağlık sorunu olduğunu belirtiyor.

Sağlık

01.02.2024, 18:02

Düzenli fiziksel egzersiz ve vücudunuza özen göstermek, sağlıklı bir yaşam sürmek için gereklidir. Aynı zamanda hareketli yaşam tarzı kronik sağlık sorunları geliştirme riskini azaltır.

Kişisel antrenör ve fitness uzmanı Emma Bord da, egzersizin altı kronik hastalık üzerinde olumlu etkilerinin olduğunu belirtiyor. 

Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin! Doğrudan depresyona yol açıyor Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin!... Haberi Görüntüle

KAYGIYI HAFİFLETİYOR

Bir egzersiz rutinine bağlı kalmak kaygıyı azaltmada ve kişinin yaşam kalitesini iyileştirmede büyük rol oynayabilir. Tempolu bir yürüyüşten, bisiklete binmeye veya bir grup dans dersine kadar her şey, dikkatinizi endişe duyduğunuz şeyden uzaklaştırabilir ve kısa bir süre için bile olsa bakış açısı ve daha net bir zihniyet kazanma fırsatı sunar. Ayrıca, kalp atış hızınızı kardiyovasküler aktivite yoluyla yükseltmek, beyin kimyasını değiştirerek, iyi hissetme hissini artıran ve doğal ağrı kesici görevi gören endorfinleri serbest bırakır. Araştırmalar, egzersizin genel gerginlik seviyelerini düşürürken uyku kalitesini iyileştirdiğini ve bunun da stresi azalttığını gösteriyor. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

TİP 2 DİYABET RİSKİNİ AZALTIYOR

Egzersiz, diyabetin önlenmesinde önemli bir rol oynayabilir. Fiziksel aktivite insülin duyarlılığını artırır ve bu da vücudun insülini daha iyi kullanmasına yardımcı olur. Hareket ettiğinizde, glikoz kan dolaşımından kaslara çekilir, bu nedenle kan şekeri seviyeleri düşer ve diyabetin tehlikeli bir şekilde kontrolden çıkma riski azalır.

Dünyada kaç milyon köpek var? Köpekler insanlar olmadan hayatta kalabilir mi? Dünyada kaç milyon köpek var? Köpekler insanlar olmadan hayatta kalabilir... Haberi Görüntüle

YÜKSEK TANSİYONU DÜŞÜRÜYOR

Hipertansiyon olarak da bilinen yüksek tansiyonu olanlar için düzenli fiziksel aktivite çok faydalı olabilir. Bunun nedeni, egzersizin kalbi daha güçlü hale getirebilmesi. Ayrıca, daha aktif olmak sağlıklı bir kiloyu korumaya yardımcı olur ve bu, kan basıncını kontrol etmenin bir başka önemli yolu. 

Takma tırnak kullananlar dikkat! Dermatolog Taryn Murray uyarıyor! Sebep olduğu şeylere inanamayacaksınız Takma tırnak kullananlar dikkat! Dermatolog Taryn Murray uyarıyor! Sebep olduğu... Haberi Görüntüle

KEMİK ERİMESİNİ ÖNLÜYOR

Osteoporoz, kemiklerin incelmesine ve zayıflamasına neden olan bir durum. Doğru egzersizleri seçmek, güçlü kemikler oluşturmaya, kemik kaybını yavaşlatmaya ve kemiklerin etrafındaki kas gücünü artırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, belirli güç ve esneklik egzersizleri, hareketli bir vücudu korumaya, düşme ve yaralanma riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın... Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın... Haberi Görüntüle

EKLEM AĞRILARINI HAFİFLETİYOR

Fiziksel olarak doğru şekilde aktif kalmak, eklem etrafındaki kasların gücünü artırarak hareketi kolaylaştırır. Fiziksel olarak aktif kalmak ve güç üzerinde çalışmak aynı zamanda dengeyi ve esnekliği geliştirir, sertliği azaltır ve eklemler üzerindeki stres ve baskıyı azaltır. 

Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Haberi Görüntüle

KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜYOR

Egzersiz, vücudumuzdaki iyi kolesterol türü olan HDL seviyesini yükselttiği ve aynı zamanda LDL'nin yayılmasını Fiziksel aktivite, kötüden kurtulmak ve iyiyi artırmak için yüksek kolesterolü olan herkes için son derece faydalıdır.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading