Yandex Metrica
SON DAKİKA
ECDC'den Covid-19'un 'Kraken' alt varyantı için kritik uyarı! 'Hızla yayılabilir'

ECDC'den Covid-19'un 'Kraken' alt varyantı için kritik uyarı! 'Hızla yayılabilir'

Kış aylarını yaşadığımız bugünlerde Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'nden (ECDC), Covid-19 hastalığıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. ECDC, koronavirüs hastalığına yol açan ve ABD'de hızla yayılan "Kraken" alt varyantının yaygın hale gelebileceği konusunda uyardı.

Sağlık

23.01.2024, 20:16

Avrupa Birliği'ne (AB) bağlı ECDC'nin Covid-19 salgınıyla ilgili son değerlendirmesinde, "Kraken" adı verilen XBB.1.5 alt varyantı hakkında dikkat çeken bir açıklama geldi. 

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), Covid-19 hastalığına yol açan koronavirüsün ABD'de hızla yayılan "Kraken" alt varyantının Avrupa'da nispeten daha geç de olsa yaygın hale gelebileceğinin altını çizdi.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

BİR HAFTA İÇİNDE YAYGIN HALE GELEBİLİYOR 

ABD'deki varyantlar arasında Kraken'in payının yüzde 40 olduğu, bir hafta içinde yayılarak hakim varyant haline geleceği belirtilen açıklamada,bu alt varyantın BA.1'den sonra büyüme hızı bakımından ikinci sırada olduğu ifade edildi.

ECDC değerlendirmesinde, "Bu varyantın AB içinde Covid-19 vakalarının artışına etki etme ihtimali bulunuyor.

Bu yağın iyi gelmediği şey yok! Hafızayı güçlendiriyor, cildi besliyor,... Haberi Görüntüle

9 GÜNDE İKİYE KATLANABİLİYOR 

Ancak bu artışın gelecek ay içinde olmayacağı çünkü varyantın AB ülkelerinde şu an için çok düşük seviyelerde seyredildiği değerlendirildi. 

ABD'deki Kraken vakalarıyla ilgili veriler XBB.1.5'in hızla yayıldığını, vaka sayılarının 9 günde ikiye katlandığını gösteriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading