Yandex Metrica

Düşük yapmak nedir? Anne adayı düşük yaptığını nasıl anlayabilir?

Düşük yapmak nedir? Anne adayı düşük yaptığını nasıl anlayabilir?

Çocuk sahibi olmak isteyen kadınların korkulu rüyası olan düşükler gebeliklerin yaklaşık yüzde 10'unda yaşanıyor. Genellikle 12 haftadan önce gerçekleşen düşük ihtimali, hamilelik ilerledikçe azalıyor. Kanama, lekelenme ve karın ağrısı düşüğün en yaygın belirtilerinden bazıları.

Sağlık

23.01.2024, 19:57

Düşük nedir? Düşük belirtileri nelerdir? Düşük tedavisi nasıldır? Düşükten sonra hamile kalma ihtimali var mı? İşte cevaplar...

Gebelik bir kadın için hem heyecan hem kaygı dolu bir süreç. Karnında bir canlı taşıyan anne adayının sağlığını merak ettiği bebeği için endişe duyması gayet normal. 

Çoğunlukla 40 haftalık süreç ufak tefek rahatsızlıklara rağmen sağ salim tamamlansa da bazen ne yazık ki istenmeyen durumlar da yaşanabiliyor. Bir anne adayının asla yaşamak istemeyeceği şeylerden biri ise düşük yapmak. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

GEBELİĞİN İLK 3 AYI RİSKLİ

Gebeliğin ilk 3 ayında yaşanan düşük erken gebelik kaybı olarak isimlendiriliyor.  Bilinen gebeliklerin yaklaşık yüzde 10'u düşükle sonuçlanıyor ve bu kayıpların yüzde 80'inden fazlası 12 haftadan önce gerçekleşiyor. Hamilelik ilerledikçe düşük yapma riski önemli ölçüde azalıyor. Araştırmalar, döllenmiş yumurtaların yüzde 30 ila 50'sinin implantasyon sürecinden önce veya implantasyon sırasında kaybedildiğini gösteriyor.

Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın... Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın... Haberi Görüntüle

KANAMA VE KARIN AĞRISINA DİKKAT!

Anne adayı düşük yaptığını bazı sağlık sorunlarından anlayabilir. Kanama veya lekelenme bu belirtilerden en acili. Vajinal lekelenme veya kanama genellikle düşüklerin ilk belirtisidir. Bununla birlikte, her 4 hamile kadından 1'i kadarının erken gebelikte bir miktar kanama veya lekelenme yaşadığını ve bu gebeliklerin çoğunun düşükle sonuçlanmadığını hatırlatmakta fayda var.

Karın ağrısı da kanamanız olduktan sonra başlar. Kramplı veya kalıcı, hafif veya keskin hissedebilir. Daha çok bel ağrısı veya pelvik basınç gibi hissedebilir. Hem kanamanız hem de ağrınız varsa, hamileliğinizin devam etme şansı çok daha düşüktür. 

Öta yandan sizin kanınız Rh negatifse, bebeğin babası da Rh negatif değilse, kanamayı ilk fark ettikten sonraki iki veya üç gün içinde bir Rh immün globulin iğnesine ihtiyacınız olabilir.

Düşük yapıyorsanız, bekleyip dokunun kendi kendine geçmesine izin verebilirsiniz. 
Bu süreçte birkaç hafta hafif kanama ve kramplar yaşayabilirsiniz. Dokuyu çıkarmak için cerrahi bir işlem yaptırmaya da karar verebilirsiniz. 

Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o belirtiye dikkat! Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o... Haberi Görüntüle

YENİ GEBELİK İÇİN BİRAZ SABIR

Düşük yaptıktan sonra artık çocuk planlarından vazgeçmek ise doğru değil. Yeniden gebe kalmak için ihtiyacınız olan tek şey biraz sabretmek. İster kendiliğinden, ister ilaç yardımıyla düşük yapın, ister dokuyu aldırın, genellikle dört ila altı hafta içinde tekrar adet görmeye başlarsınız. Bu süreden sonra tekrar hamile kalmaya çalışabilirsiniz. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading