Yandex Metrica

Sitede Ara

Dukan diyeti nedir? Dukan diyeti nasıl yapılır? İşte Dukan diyet listesi!

Dukan diyeti nedir? Dukan diyeti nasıl yapılır? İşte Dukan diyet listesi!

Yaz aylarının yaklaşmasıyla fazla kilolarından şikayetçi olan vatandaşlar diyet programlarını araştırmaya başladı. Dukan diyetini düğününden önce uygulayan Cambridge Düşesi iki beden inceldi. 10 yılı aşkın süredir Fransız kadınların odak noktası olan dukan diye internette araştırılıyor. Peki Dukan diyeti nedir? Dukan diyeti nasıl yapılır? İşte Dukan diyet listesi!

Sağlık

23.01.2024, 18:59

Dukan diyeti hızlı ve kalıcı liko vermeyi sağlayan etkili bir diyettir. Dukan diyetiyle zayıflayanların sayısı gittikçe artıyor. Vatandaşlar tarafından merak edilen Dukan diyeti internette araştırılıyor. Peki Dukan diyeti nedir? Dukan diyeti nasıl yapılır? İşte Dukan diyet listesi!

İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor! Erkekler risk altında İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor!... Haberi Görüntüle

DUKAN DİYETİ NEDİR?

Dukan Diyeti, Dr Pierre Dukan tarafından tasarlanan; sağlıklı, hızlı ve kalıcı şekilde kilo vermeye yarayan dört aşamalı bir diyettir. Dukan diyeti yüksek proteinli gıdaların tüketildiği, düşük karbonhidratlı, düşük yağlı bir plandır.

Birçok insan hızlı bir şekilde kilo vermek ve o kiloları bir daha almamak ister. Ama hızlı kilo kaybetmenin en kötü yanı verilen kiloların hızla geri alınmasıdır. Dr Pierre Dukan'ın çığır açan kitabında detaylarla anlatılan sistem sayesinde hızlı zayıflıyor ve sisteme uyarsanız verdiğiniz kiloları tekrar almıyorsunuz.

Dukan diyetinin temelinde, evlerde bulunan ve kolaylıkla erişilebilen 100 farklı gıda üzerinde durulmuştur.

Lens kullanırken bunu asla unutmayın! Gözü kör ediyor! İşte lensi yanlış kullanmanın hiç bilmediğiniz sonuçları Lens kullanırken bunu asla unutmayın! Gözü kör ediyor! İşte lensi... Haberi Görüntüle

DUKAN DİYETİ NASIL YAPILIR?

Dukan diyetiyle sadece 7 günde hızla kilo verirsiniz fakat kalıcı hale getirmek zaman alacaktır. Dukan diyetinde 100 farklı bulunur. Bu besinlerin hepsi ya protein ya da sebzedir. Dukan diyetinde meyve, şeker ve karbonhidrat kesinlikle kullanılmaz. Ama bunun dışında izin verilen gıdaları ve bu gıdalarla yapılan yemekleri dilediğinizce tüketebilirsiniz.

Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Haberi Görüntüle

DUKAN DİYET LİSTESİ

Aşamaların ayrıntılarına geçmeden önce en merak edilen "Dukan diyetinde ne yenir?" sorusuna cevap verelim.

İşte 100 gıdadan oluşan dukan diyeti listesi:

Dukan diyeti, ilk aşamasında hayvansal kaynaklı proteinler bulunur.

İlk aşamada bu gıdaları dilediğinizce tüketebilirsiniz.

Süt Ürünleri: Neredeyse yağsız süzme peynir, neredeyse yağsız kuark, yağsız yoğurt, yağsız süt, yumurta ve tofu vb.

Et: Biftek, dana eti, karaciğer, az yağlı jambon, az yağlı pastırma, pişmiş tavuk veya hindi dilimleri vb.

Balık: Morina, dil balığı, mezgit balığı, somon, sardalye, ton balığı, kabuklu deniz ürünleri vb.

İkinci aşamada bu listeye bitkisel protein içeren sebzeler de eklenir.

İkinci aşamada bitkisel kaynaklı protein bulunur.

Dukan diyeti sebze listesi: Domates, biber, havuç, salatalık, soğan, yeşillikler, mantar, brokoli, kabak, kereviz, lahana, fasulye, patlıcan, pırasa, enginar, rezene, pancar kuşkonmaz vb.

Dr. Dukan, diyeti 1970'li yıllarda kilo vermek için et dışında her türlü gıdayı yemekten vazgeçebileceğini söyleyen obez bir hastadan esinlenerek yapıldı.

Uzmanlar hayata on yıl eklemenin kesin yolunu açıkladı! Hangi yiyecekler ömrü adeta törpülüyor? Uzmanlar hayata on yıl eklemenin kesin yolunu açıkladı! Hangi yiyecekler... Haberi Görüntüle

DUKAN DİYETİ AŞAMALARI NELERDİR?

Dukan diyeti 4 basit aşamadan meydana gelir.

İlk iki aşamada et ve süt ürünlerinden oluşan ve lezzetli yemek tarifleri hazırlamak için izin verilen 72 yiyecekle dilediğinizce yiyebilirsiniz.

Son iki aşama diyetini kilo almayacağınız şekilde bitirmek amacıyla oluşturulmuştur.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

ATAK AŞAMASI: ( 1-7 GÜN)

Günde sınırsız yağsız protein tüketeblirsiniz. Her gün 1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği tüketerek diyete başlarsınız. Verilmek istenilen kiloya göre 1 gün ile 7 gün arası değişebilir.

Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay sonra... Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay... Haberi Görüntüle

SEYİR AŞAMASI: (1-12 AY)

Bir gün alternatif yağsız protein , ertesi gün yağsız protein ve nişastasız sebzeler ve ayrıca her gün 2 yemek kaşığı yulaf kepeği tüketilmelidir. Bu listeye en az 1 ay devam etmelidir. Verilmek istenilen kiloya göre 12 ay sürebilir.

Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Haberi Görüntüle

KONSOLİDASYON AŞAMASI: (VERİLEN KİLOYA GÖRE)

Sınırsız yağsız protein ve sebzeler, bazı karbonhidratlar ve yağlar, haftada bir gün yağsız protein, günlük 2,5 yemek kaşığı yulaf kepeği yenmelidir. Bu aşama, daha önce kaybettiğiniz her kilo için 10 gün uygulanır.

Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin! Doğrudan depresyona yol açıyor Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin!... Haberi Görüntüle

STABİLİZASYON AŞAMASI: (BELİRSİZ)

Konsolidasyon Aşaması yönergelerini takip edin. Fakat ağırlığınız sabit kaldığı sürece kuralları rahatlatabilirsiniz. Yulaf kepeği günde 3 yemek kaşığına çıkarılmalıdır.

Dukan diyeti ve dukan yöntemi olarak da adlandırılan bu diyet, genlerimizin geldiği atalarımızın yaşam şekli olan avcı ve toplayıcıların beslenme sistemine göre tasarlanmıştır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading