Yandex Metrica

Dudak tembelliği nedir? Dudak tembelliği belirtileri nelerdir? Dudak tembelliği nasıl tedavi edilir?

Dudak tembelliği nedir? Dudak tembelliği belirtileri nelerdir? Dudak tembelliği nasıl tedavi edilir?

Herkesin konuşma şekli, kelimeleri söyleyiş tarzı farklı. Telaffuz adı verilen bu söyleyiş özelliklerini, kişinin ağız, dudak ve dişlerinin anatomik yapısı belirliyor. Kişinin dudaklarını yeterince hareket ettirmeden, mırıldanarak konuşabilmesi ise dudak tembelliği varlığını işaret eder. Bunu yenebilmenin en etkili yolu ise tekerlemeler...

Sağlık

25.04.2024, 19:16

Dudak tembelliği nedir? Dudak tembelliği belirtileri nelerdir? Dudak tembelliği tedavi edilebilir mi? İşte cevaplar...

Toplum içinde her insanın farklı bir konuşma tarzı ve telaffuzu var. Bazı insanlar kendilerini rahatlıkla ifade  ederken bazıları ise mırıldanma tarzı konuşma şekillerinden dolayı pek anlaşılmaz. 

Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada ortaya çıktı Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada... Haberi Görüntüle

DUDAK TEMBELLİĞİ ANLAŞILMAYI ZORLAŞTIRIR

Konuşurken dudakları yeterinde açıp kapatmama durumu, dudak tembelliğin varlığını işaret eder. Kişi sözcüklerde gerekli vurguları yapamaz ve sesi yeterince yüksek çıkmaz. Bu da kişinin başkaları tarafından anlaşılmasını zorlaştırır.

İlk bakışta önemsiz gibi görünse de dudak tembelliğinin, sosyal hayat üzerinde önemli etkileri var. Öğrencilerde yoğun görülen bu tembellik sözlü sınavlarda veya sunum yapımında zorluklara yol açar.

Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği belirlendi! Kan şekeri de tavan yapıyor Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği... Haberi Görüntüle

DUDAK TEMBELLİĞİ BELİRTİLERİ

Dudak tembelliğinde kişinin sesi kısıktır, kurulan cümleler anlaşılamaz, kişi konuşurken dudakları yetersiz hareket eder, çenesini yeterince açmaz, dudak hareketleri azaldığı için hızlı konuşur, konuşma sırasında mırıldanır. 

Tekerleme söylemek aslında bu kişiler için iyi bir dudak egzersizidir. Bu egzersiz dişlerin arasında, fazla sıkılmadan tutulan bir kalemle gerçekleştirilir. Kişi, dişlerinin arasında tuttuğu kalemi düşürmeden veya fazla sıkmadan tekerlemeleri söylemeye çalışır, bu sırada dudaklarını ve dilini çalıştırır.

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

DİL-DUDAK EGZERSİZLERİ EN BÜYÜK YARDIMCI

Dil egzersizleri de tembelliğin ortadan kaybolmasını sağlar. Dilin ağzın içerisinde hareket ettirilmesi sayesinde kişi, konuşması esnasında dil hareketlerini daha rahat gerçekleştirir ve konuşması daha anlaşılır olur.

Kişinin, günde bir kaç kez R harfini bastıra bastıra söylemesi, telaffuzunun daha kolay gerçekleştirilmesini ve anlaşılır olmasını sağlar. Ayrıca çeşitli yazıları yüksek sesle okumak telaffuz yeteneğini geliştirebilir, ses tonunun yükselmesini sağlayabilir.

Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay sonra... Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay... Haberi Görüntüle

DUDAK TEMBELLİĞİ MUTLAKA TEDAVİ EDİLMELİ

Dudak tembelliği tedavi edilmemesi, kişinin sosyal ortamlarda izole olmasına sebep olur. Öğretmenlik, sunuculuk gibi mesleklerde anlaşılır konuşmak çok önemlidir, bu kişiler anlaşılmaz ve hızlı konuşmaları sebebiyle istedikleri mesleklerde çalışamayabilir veya çeşitli zorluklar yaşayabilirler. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

1


Loading