Yandex Metrica

DSÖ'den yine karanlık uyarı: Yarım milyon kişi ölebilir

DSÖ'den yine karanlık uyarı: Yarım milyon kişi ölebilir

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge, BBC'ye verdiği demeçte Avrupa'da acil önlem alınmazsa Mart ayına kadar yaklaşık 500 bin kişinin daha koronavirüsten ölebileceğini aktardı.

Sağlık

23.01.2024, 18:20

Avrupalılar koronavirüsün yeni bir dalgasıyla mücadele ederken, BBC'ye konuşan Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge salgının seyri konusunda çok endişeli olduğunu ifade etti. 

Kluge maske takmak gibi basit önlemlerin vaka sayılarını önemli ölçüde azaltabileceğini aktardı. 

Hans Kluge bbu uyarıyı yaparken bazı ülkeler rekor seviyede yeni vaka bildirimleri yaptılar. 

Salgının yayılmasının hız artırmasının nedenleri arasında kış mevsiminin gelmesi, yetersiz aşılanma ve Delta varyantının daha bulaşıcı olmasını sayan Kluge, vaka sayılarındaki artışla mücadele etmek için temek halk sağlığı önlemleri ve yeni tıbbi tedavilerin uygulanması gerektiğini bildirdi. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KORONAVİRÜS YENİDEN ÖLÜMCÜL HALE GELDİ

Kluge, Kovid-19'un bir kez daha Avrupa'da bir numaralı ölüm nedeni haline geldiğini ifade ederken ne yapmaları gerektiğini bildiklerini söyledi. 

Aşı önlemlerinin son çare olduğunu bildiren Kluge konuyla alakalı 'yasal ve toplumsal bir tartışma' yapmanın 'çok yerinde' olacağını bildirdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading