Yandex Metrica
SON DAKİKA
Domatesi pişirin, makarnayı az haşlayın! Yemekleri hazırlama yöntemi sağlığı farklı şekillerde etkiliyor

Domatesi pişirin, makarnayı az haşlayın! Yemekleri hazırlama yöntemi sağlığı farklı şekillerde etkiliyor

Pişirme yöntemi, bir yiyeceğin sağlıklı veya zararlı olma durumunu direkt olarak etkiliyor. Normalde çok kalorili görülen bazı besinleri doğru pişirme yöntemiyle zayıflamaya destek olacak bir forma sokmak bile mümkün.

Sağlık

23.01.2024, 20:07

Gün içinde en sağlıklı beslenme seçimlerini yapmaya çalışırsınız. Pazardan sebzeleri seçersiniz, sonra evde tüm aile için sağlıklı bir salata veya güveç hazırlarsınız. Ancak hazırladığınız yemeği çok daha sağlıklı ve hatta daha yağsız hale getirmenin basit yolları var.

Sağlıklı bir makarna ve sos kombinasyonunu nasıl yapabilirsiniz? Pirinci soğutmak neden önemlidir? Neden yemeğe limon eklenir? Marul nasıl kesilir? İşte bu sorulara bazı yanıtlarımız var. 

Sakın onu masum sanmayın! Bu cihaz genleri bile alt üst... Haberi Görüntüle

DOMATESLERİ PİŞİRİN

Pek çok insan kilo aldırdığı gerekçesiyle makarnadan çok korkar, ancak onu sağlıklı bir domates sosu gibi doğru malzemelerle yerseniz lezzetli ve besleyici olabilir. Domates ve diğer sebzelerde bulunan renklendirici maddeler ve fitokimyasallar, hastalıklara karşı koruyucu olarak kullanılır. Pişirme veya ısıtma ile yok olmaz ve bazen prostata karşı koruyan likopen içeren domates, pişirme sonucu daha aktif hale gelir.

Covid-19 salgınında dikkat çeken araştırma: Yaşam süresi kısıtlandı Haberi Görüntüle

MAKARNAYI ÇOK HAŞLAMAYIN

Makarnayı al dente yani az pişmiş yemek, kişinin kan şekeri seviyeleri üzerinde daha iyi kontrol sağlamasına yardımcı olur. Bir karbonhidrat olan makarna, ancak vücudun kan şekerini düzenlemesine yardımcı olan nispeten düşük bir glisemik indekse sahip. Genellikle durum unundan yapılan makarna al dente piştiğinde glisemik indeksi daha da düşer, vücutta daha uzun süre sindirilir ve daha lezzetli olur.

Her on çocuktan üçü ekrana bağımlı! Ekrana bakma süresi iki... Haberi Görüntüle

PİLAVI SOĞUK YEMELİ

Pirinç, Asya mutfağında öne çıkan ve dünya çapında yenen temel, yaygın bir besin. Ancak kalorili. Sri Lanka'dan araştırmacılar pirinci hindistancevizi yağında pişirip soğuk yiyerek kalori değerini %60 düşürmenin bir yolunu bulduklarını iddia ediyor. Yöntem, pirinçteki nişastayı sindirmeyi zorlaştırmaya dayanıyor, böylece vücut onu parçalamak için daha fazla enerji harcıyor. Araştırmacılar, pirinci bir çay kaşığı hindistancevizi yağıyla 40 dakika pişirdikten sonra 12 saat buzdolabında bekletmeyi söylüyor.

Koşarken bunları yapmak kalp krizine yol açabilir! Kardiyologlar 6 hatayı... Haberi Görüntüle

SEBZELERİ FERMENTE EDİN

Fermente işleminde aslında sebzelerin kabuklarındaki iyi bakterileri laktik aside dönüştürüyoruz, bu onlara ekşi tat veriyor ve onları uzun süre kötü bakterilerden koruyor. Fermente sebzeler, sindirim sürecine yardımcı olan sindirim enzimleri içerir ve salatalıktan turp ve karnabahara kadar hemen hemen her tür sebzeyi kullanabilirsiniz. Özellikle lahana sindirim sistemi ve bağırsak dokuları için iyileştirici özelliklere sahip ve vitamin oluşumuna yardımcı oluyor. 

Kalp krizini önleyen sekiz altın kural! Sadece bir tanesi bile... Haberi Görüntüle

FAYDALI YAĞLARI KULLANIN

Yağ eklenmiş sebze yemek, vücudun sebzelerden çeşitli fitokimyasalların yanı sıra A,D,E,K vitaminlerini emmesine yardımcı olur. Kalorileri düşük tutmak için sebze ve meyvelerinize az yağlı bir sos seçtiğinizden emin olun. Örneğin tahinli havuç iyi bir seçim.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

MARULU ELLE PARÇALAYIN

Salatanız için marul kullanıyorsanız, bir gün önce, elinizle parçalamanız daha iyi olur. Marulu elle parçalamak, bütün bir yaprağı yemeye kıyasla antioksidan miktarını artırır. 

Virüsler hayvanlardan insanlara bulaşıyor sanıyorduk! Meğer durum tam tersiymiş! Araştırmada... Haberi Görüntüle

HAVUCU BÜTÜN BIRAKIN

Newcastle Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, bütün havuçları çorba veya güveç için kaynattığımızda, kesilmiş havuçlara kıyasla kolon kanseri riskini önleyen ve önemli ölçüde azaltan %25 daha fazla falcarinol tuttuklarını gösteriyor.

Ceviz sütünün faydaları nelerdir? Ceviz sütü nasıl yapılır? Ceviz sütünün... Haberi Görüntüle

YEMEĞE LİMON EKLEYİN

Turunçgiller, limon suyu, kırmızı biber ve domates gibi C vitamini içeren besinlerin eklenmesi, bitkisel ve hayvansal kaynaklardan alınan demirin emilimini artırır. 

Doktorlar uyarıyor: Plastik kapları mutfaktaki iki noktadan uzak tutun! Haberi Görüntüle

BAKLAGİLLERİ FİLİZLENDİRİN

Filizlenmenin, bazen baklagiller yedikten sonra oluşan şişkinliği azaltmak, birçok besinin miktarında ve mevcudiyetinde artış gibi birçok sağlık yararı var. Filizlenmenin gıda bileşenleri üzerindeki etkisini inceleyen bir araştırmada, 24 ila 72 saat arasında filizlenen soya proteinlerinde, vücuttaki proteinlerin yapı taşları olan amino asit miktarının, filizlenmemiş soya proteinlerine göre sekiz kat arttığı görüldü. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading