Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Domates ye cildini yenile! B vitamini deposu sebzenin cilt için öyle bir faydası var ki

Domates ye cildini yenile! B vitamini deposu sebzenin cilt için öyle bir faydası var ki

Yaşlanmanın cilt üzerindeki etkilerini azaltmak için piyasada sayısız ürün var. Oysa mutfağımızdaki bazı gıdalar cildi güzelleştirmede ve yaşlanma sebebiyle oluşan kırışıklıklara karşı oldukça etkili. Dermatolog Rajani Katta 7 yiyeceğe dikkat çekiyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:59

Başta kadınlar olmak üzere tüm insanlar, yaşlanma sürecinde yüzlerinde oluşan kırışıklıklardan rahatsız olur ve bu süreci yavaşlatmanın doğal yollarını arar. Bu yolların çoğu ise beslenmeye dayalı uzun vadeli süreçleri içerir.

Antioksidanlar açısından zengin özelliklere sahip yiyecekler cilt yaşlanmasını yavaşlatabilir. Dermatolog Rajani Katta göre sağlıklı  beslenme, yeterli su alımı,  iyi uyku ve stresin azaltılması cilt sağlığı üzerinde olumlu etkiye sahip.

İşte uzmanlara göre cildi kırışıklardan koruyan ve dolayısıyla yaşlanmaya karşı etkili olan 7 gıda maddesi. 

Uykudayken terliyor musunuz?Uzmanlara göre bunun yedi ayrı nedeni olabilir Haberi Görüntüle

AVOKADO

Her cilt bakım reyonunda göz kremleri, yüz maskeleri ve avokado içeren diğer kremler bulunur. Avokado  cildi nemlendirir ve araştırmalara göre yaşlanma karşıtı önemli faydaları var. Yakın zamanda yayınlanan bir araştırma, sekiz hafta boyunca her gün avokado tüketen kadınların, avokado yemeyen kadınlara kıyasla daha elastik ve sıkı bir cilde sahip olduğunu buldu. 

Karaciğeri komple temizliyor! Yağlanmaya karşı bundan daha etkili bir meyve... Haberi Görüntüle

MEYVELER

Araştırmalar, meyvelerin kalp sağlığını iyileştirdiğini ve belirli kanser türlerinin riskini azalttığını, ayrıca cilt sağlığını da destekleyebileceğini gösteriyor. Ciltte hücresel hasarı önleyen antioksidanlar açısından zengin olan meyveler cildi güneşin zararlı ışınlarından da koruyor. 

Meyve ve sebzelerin kabuğu soyulmalı mı soyulmamalı mı? Hangisi daha... Haberi Görüntüle

Asırlık doktor uzun yaşamın sırrını açıkladı: Mutlu ve sağlıklı insanlar... Haberi Görüntüle

DOMATES

Domatesler, C vitamini ve sağlıklı cildi destekleyen antioksidanlar açısından zengindir ve daha genç bir görünüm verir. Aynı zamanda cilt sağlığı için gerekli olan B vitaminleri ile doludur. Bu vitaminler yaşlanma karşıtı özelliklere sahip olup ciltteki kırışıklık ve lekelerin görünümünü azaltırken aynı zamanda hücre onarımına da katkıda bulunur.  

Bilim insanları takviyelerle kanser ilişkisini araştırdı! Kullanımları kanserden ölüm riskini... Haberi Görüntüle

YEŞİL ÇAY

Yeşil çay, bağırsak sağlığını destekleyen ve hücre hasarını azaltan polifenoller açısından zengindir. Cilt hastalıkları için önleyici rol oynayan yeşil çay, sivilce sorunlarına karşı da oldukça etkili. 

Kolonoskopi tarihe mi karışıyor? Basit bir kan testi o ölümcül... Haberi Görüntüle

Hamilelikte iyotsuz tuz yerseniz sonucu bu olur! Bebeğin IQ'sunu etkiliyor Haberi Görüntüle

BİTTER ÇİKOLATA

Bitter  çikolata, cildi  ultraviyole radyasyonun neden olduğu hasarlardan koruyan antioksidanlar açısından zengindir. Cilt sağlığınızı iyileştirmek için bitter çikolata tüketmeye başlamak istiyorsanız, yaşlanma karşıtı faydalarından en iyi şekilde yararlanmak için yüzde 70 bitter çikolataları seçin. 

Cep telefonları gençleri mutsuz ediyor! Araştırmada ortaya çıktı Haberi Görüntüle

YAĞLI BALIK

Somon ve sardalya gibi yağlı balıklar, kalp hastalığı riskini azaltan omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Bununla birlikte, aynı zamanda, yaşlanmaya karşı önemli ölçüde çalışan mükemmel bir yağsız protein kaynağıdır. 

Avustralyalı doktorlar açıkladı! Uzun süreli Kovid diye bir şey yok! Haberi Görüntüle

BADEM

Badem, yaşlanma karşıtı etkiler sunan sağlıklı yağlar, lif ve antioksidanlar açısından zengindir. 2021 yılında yayınlanan bir araştırmaya göre günlük badem tüketimi yüz kırışıklıklarını ve cilt pigmentasyonunu azaltıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading