Yandex Metrica
SON DAKİKA
Doktor Öz, "Yasaklanmalı" demişti! Kahvaltı, gerçekten günün en önemli öğünü mü?

Doktor Öz, "Yasaklanmalı" demişti! Kahvaltı, gerçekten günün en önemli öğünü mü?

Kahvaltı konusunda uzmanlar ikiye ayrılmış durumda. Bir grup bu öğünün sağlık için gerekli olduğunu belirtirken kahvaltının gereksiz bir gıda yüklemesi olduğunu savunanlar da var. Peki hangisine uymak gerekiyor?

Sağlık

23.01.2024, 20:23

Günün en önemli öğünü olarak tanımlanan kahvaltının, sağlığa birçok faydası olduğunu söyleyenlerin yanında, bu öğünü gereksiz bulanların sayısı da hayli fazla. Peki hangisi doğru? Kahvaltı güne başlamak için olmazsa olmaz bir öğün mü yoksa değil mi? 

Akşam 8'den sonra yemek yiyenleri bekleyen tehlike! Beş olumsuz etkisi... Haberi Görüntüle

KİMİ ARAŞTIRMALARA GÖRE HASTALIKLARDAN KORUYOR

Yapılan bazı araştırmalar güne yulaf lapası, yumurta veya müslili yoğurt gibi dengeli bir öğünle başlamanın gereksiz yere atıştırmaları durduracağını gösteriyor. Yapılan bir dizi çalışma ise 
kahvaltının obezite, tip 2 diyabet ve yüksek tansiyon riskini düşürebileceğini ortaya koyuyor. 

Uzmanlar kahvaltı yapan insanların gün boyunca daha fazla enerjiye sahip olduğunu belirtiyor. Bu kişiler daha uzun süre tok kaldığından atıştırma olasılığı azalıyor. 

Bilim insanlarından çarpıcı araştırma! Kovid-19 aşını yaptıranlar dikkat: Kanınızda uzaylı... Haberi Görüntüle

KAHVALTI YAPILMAMASI KİLO VERMEYE YARDIMCI OLMAZ

İngiltere'de yayınlanan çok sayıda çalışmanın 2019 tarihli bir incelemesi, kahvaltının sağlık yararları konusunda şüphe uyandırıyor. Yıllardır sabahları ilk iş olarak yemek yememenin kilo vermeye yardımcı olabileceği düşüncesi bu çalışma ile deyim yerindeyse çürütülüyor. Kahvaltıyı atlamak, insanlar ancak gece geç saatlerde yemek yemeyi sınırlandırırsa zayıflamaya yardım ediyor. 

Güne başlamak veya uyanmak için yemeğe ihtiyaç olmadığını savunan beslenme uzmanlarına göre, iç vücut saati kahvaltı yapsak da yapmasak da uyanmamıza ve yataktan kalkmamıza yardımcı olan kimyasallar salgılıyor. 

Bahar alerjisi en çok gençleri vuruyor! Uzmanlar belirtilerin iki yaşından... Haberi Görüntüle

KAHVALTI YAPMAYAN ÇOCUKLAR DAHA ENERJİK

Bazı üniversitelerin yaptığı araştırmalarda özellikle 18 yaş altı çocuklardan kahvaltı yapmayanların gün icinde daha enerjik kaldığı tespit edilmiş durumda. Daha yaşlı deneklerde ise kahvaltı yapanların yapmayanlara gore obeziteye yakalanma şansı çok daha yüksek. 

Sabah erkenden ve kuvvetli yaptığınız bir kahvaltı sonrası öğle saatlerine doğru kan şekerinizin düşmesi sonucu yoğun bir açlık yaşamanız olası. Bu hem bir sonraki öğününüzü erkene almanıza yol açar hem de kontrolsüz bir yeme isteği getirir.

Yani kahvaltı yapmak sağlığa artı faydalar katmamasının yanında kişinin gün içinde daha fazla yeme ihtiyacı duymasına yol açıyor. Ancak uzmanlar yine de bunun bireysel bir tercih olduğunu belirtiyor. 

Uykudayken terliyor musunuz?Uzmanlara göre bunun yedi ayrı nedeni olabilir Haberi Görüntüle

DR. ÖZ: KAHVALTI YASAKLANMALI

Doktor Mehmet Öz ise 2020 yılında katıldığı bir televizyon programında kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu belirten pek çok uzmanın aksine, bunun bir dayatma ve reklam aldatmacası olduğunu belirtmişti. Öz, "Bence 2020'de yapılacak ilk şeylerden biri kahvaltıyı yasaklamak olmalı" ifadesini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading