Yandex Metrica

Doğum kontrol hapları kilo aldırır mı? Olası yan etkileri ne?

Doğum kontrol hapları kilo aldırır mı? Olası yan etkileri ne?

Gebelik oluşmasını önlemek için farklı yöntemler mevcut ancak en çok tercih edileni doğum kontrol hapları. Gebelik oluşmasını engellemeye yönelik hormon içeren doğum kontrol hapları, doğru şekilde kullanıldığında ilk kutudan itibaren korumaya başlar.

Sağlık

01.03.2024, 21:01

Gebe kalmak istemeyen kadınların tercih ettiği en yaygın yöntem, doğum kontrol hapları. Gebelik oluşmasını engellemeye yönelik hormon içeren bu ilaçlar, yumurtlamayı durdurur ve rahim ağzından rahim içine sperm geçişini önler. 

Dünyada kaç milyon köpek var? Köpekler insanlar olmadan hayatta kalabilir mi? Dünyada kaç milyon köpek var? Köpekler insanlar olmadan hayatta kalabilir... Haberi Görüntüle

REGLİNİN İLK GÜNÜ BAŞLANIR

21 ya da 28 tane hap içeren kutulara adetin ilk günü başlanır, her gün aynı saatlerde bir tane alınır. Kutu bittikten sonra kanama başlar. 7 gün aradan sonra yeni kutuya başlanır. Yani 21 gün hap kullanılır, 7 gün ara verilir.. Bu sistem gebe kalmak istenmeyen süre boyunca tekrar edilir. 

Hamilelik kadını gençleştirir mi? Araştırmalara göre... Hamilelik kadını gençleştirir mi? Araştırmalara göre... Haberi Görüntüle

AKNE VE DIŞ GEBELİĞİ ÖNLÜYOR

Doğum kontrol hapları gebelikten 7 gün 24 saat koruma sağlar. Adet düzenleyici etkisi olan haplar ayrıca akne, dış gebelik, kemiklerde zayıflama, anemi, ağrılı adet görme, aşırı adet kanaması gibi durumlarda yarar sağlar.

İlk kutudan itibaren korumaya başlayan doğum kontrol haplarının kısırlık yapıcı gibi bir etkisi kesinlikle yok.  Hapı kullanmayı bıraktıktan sonraki 1-2 ay içinde gebelik planlanabilir.

Her yıl 5 milyon kişi bu yüzden ölüyor! Azı da zararlı çoğu da! İşte meyvelerle ilgili bilmeniz gerekenler Her yıl 5 milyon kişi bu yüzden ölüyor! Azı da... Haberi Görüntüle

BU HAPLAR KİLO ALDIRMIYOR

İlk çıkan doğum kontrol hapları iştah açıcı ve su tutucu etkisinden dolayı kişide kilo artışına sebep olabiliyordu. Günümüzde kullanılan doğum kontrol hapları ise içerdiği düşük hormondan dolayı kiloya sebep olmaz.

Gebeliği önleyen bu hapları kullanan kadınlarda bulantı, ara kanama, baş ağrısı, cinsel istekte azalma, meme hassasiyeti ve duygu-durum değişiklikleri yaşanabilir.

Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden nesile büyüdüğünü keşfetti Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden... Haberi Görüntüle

DOĞUM KONTROL HAPLARI TÜY DÖKER Mİ?

Öte yandan toplum içinde yaygın olan "doğum kontrol hapları tüylenme yapar" şeklindeki düşünceler gerçeği yansıtmaz. Bu haplar tüylenme artışını önleyici etkiye sahiptir.

Hipertansiyon, diyabet, damar tıkanıklığı, inme, kalp kapak hastalığı olan kişiler ve meme kanseri tanısı olanlar, doğum kontrol hapı kullanmamalı. Ayrıca, bazı nörolojik hastalıkların varlığında da doğum kontrol hapı kullanımı önerilmiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading