Yandex Metrica

Doğum, annenin kemiklerini kalıcı olarak değiştiriyor! Kemikleri güçlendirmek için ne yapmalı?

Doğum, annenin kemiklerini kalıcı olarak değiştiriyor! Kemikleri güçlendirmek için ne yapmalı?

Doğum sonrası kadınların vücudunda bazı değişiklikler yaşanıyor. Bu değişim sadece kilo ile ilgili olarak görülse de aslında kemikler doğum olayından fazlasıyla etkileniyor. Yapılan araştırmalara göre, çocuk doğurmak, kadınların kemiklerinde ömür boyu yazılı kalan bir iz.

Sağlık

23.01.2024, 20:07

Annelik, kadınların sadece vücutlarının görünümünde değil, kemiklerinde de değişikliklere neden olabiliyor.

Yapılan bir araştırmaya göre, doğum yapan dişi maymunların kemiklerinde daha düşük kalsiyum, magnezyum ve fosfor seviyeleri var.

New York Üniversitesi Doktora öğrencisi Paola Cerrito'nun baş yazarı olduğu çalışmada genlerinin %93'ünü insanlarla paylaşan al yanaklı maymunların kemiklerini değerlendirildi. 

Menopozun, kalsiyum ve fosfor seviyeleri ile bağlantılı olan kemik sağlığını etkilediği yıllardır bilinmekte. Araştırmayla birlikte, hamilelik ve emzirmeye de bakıldı. 

Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Haberi Görüntüle

DOĞUM, KADININ KEMİKLERİNİ DEĞİŞTİRİYOR

Cerrito'ya göre araştırma, doğurganlığın sona ermesinden yani menopozdan önce bile iskeletin, üreme durumundaki değişikliklere dinamik olarak tepki verdiğini gösteriyor. Ayrıca, bulgular doğumun kadın vücudu üzerindeki önemli etkisini doğruluyor. Üreme durumunun kanıtı, kadınların kemiklerinde ömür boyu yazılı kalıyor. 

Osteoporoz riskini azaltmak ve kemikleri güçlendirmek için yapılabilecek bazı şeyler var. 

  • Günde 6 kuru erik iltihaplanma ve osteoporoz riskini azaltır.
  • Haftada en az 150 dakika olmak üzere düzenli olarak egzersiz yapın. 
  • Yeterli kalsiyum alın, dengeli ve sağlıklı beslenin.
  • Yeteri kadar D vitamini alın.
  • Sigara içmeyi bırakın.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading