Diyabetin çaresi mor meyve ve sebzelerde! Kırmızı lahana, turp ve mor havuç riski düşürüyor
Sağlıklı bir hayat sürmenin ilk şartı sağlıklı beslenme. Bu noktada paketli ve işlenmiş gıdalardan olabildiğince uzak durmak gerekiyor. Araştırmalara göre mor sebze meyveleri sıklıkla tüketmek lazım. Çünkü bu gıdalar diyabeti önlemede ve kalp sağlığını korumada hayli etkili.

Yer değiştirme ve eklenme anlamını taşıyan açillenme, kimya alanında da kullanılıyor. Özellikle sağlıklı yöntemlerle yapısı değiştirilen bazı sebze ve meyveler vücut için çok önemli faydalar içeriyor.
Kimyada açillenmeyi, yer değiştirme yöntemi ile bir açil gurubunun bir moleküle eklenmesi şeklinde tanımlamak mümkün. Ve bu durum, patates ve havuç gibi kök sebzelere uygulanıyor. İşlem sonrası mor bir renge bürünen sebzeler ise özellikle diyabete karşı bir silah olarak kullanılabiliyor. Çünkü mor renkteki doğal gıdalarda antosiyanin adlı madde bulunuyor.
DİYABET RİSKİNİ AZALTIYOR
Açillenmiş antosiyanin içeren meyve sebzeler enerji metabolizmasını, bağırsak mikrobiyotasını ve iltihaplanmayı etkileyerek diyabet riskini azaltabiliyor.
BAĞIRSAKLARI KORUYOR
Ayrıca açillenmiş antosiyaninler, bağırsak yapısının dengesini koruyor, glikoz ve lipid metabolizmalarını düzenliyor.
KAN DOLAŞIMI SİSTEMİNİ DÜZENLİYOR
Mor meyve ve sebzeler kılcal damarların elastikiyetinin korunmasında ve kan dolaşımı sisteminin düzenli akışında da önemli rol oynuyor. Varis, yüzde kızarıklık ve bacaklarda şişme sorununa karşı da birebir.
KANSERE KARŞI ETKİLİ
Üriner sistemi olumlu etkilen bu sebze meyveler kalp hastalıkları ve kansere karşı güçlü bir zırh gibi bünyeyi koruyor. Ayrıca sinir sisteminin düzenli işlemesini sağlayarak anksiyete, unutkanlık ve ruhsal bozukluk gibi sorunları gideriyor. Dolaşımı hızlandırdığı için selülit ve akne oluşumunu engelleyici özellikler içeriyor.
HANGİ SEBZE MEYVELER TÜKETİLMELİ?
Kırmızı lahana, mor havuç, patlıcan, mor karnabahar, pancar, mor erik, mor incir, reyhan, böğürtlen ve yabanmersini en çok tüketilmesi gereken açillenmiş antosiyanin içerikli doğal gıdalar.