Yandex Metrica
SON DAKİKA
Diş gıcırdatma nasıl geçer? Diş gıcırdatma neden olur?

Diş gıcırdatma nasıl geçer? Diş gıcırdatma neden olur?

Tıp adı ile Bruksizm olan diş gıcırdaması nedir? Diş gıcırdatmasının tedavisi var mı? Diş gıcırdatması ile merak edilen her şey haberimizin devamında.

Sağlık

23.01.2024, 17:49

Günlük hayatımızda fark etmediğimiz ama uyku sırasında peşimizi bırakmayan diş gıcırdatması neden olur? Oldukça sıkıntılı bir durum olan diş gıcırdatmasının tedavi yöntemleri nelerdir? Diş gıcırdatması ile ilgili merak edilen tüm soruların cevaplarını sizler için derledik.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

DİŞ GICIRDATMASI NEDEN OLUR?

Uyku esnasında ortaya çıkan diş gıcırdatmasının birçok faktörü vardır. Bu etkiler arasında psikolojik etkenler, dişler arasındaki kapanma sorunu, aşırı sinir ya da stres gösterilebilir. Kişi kendisinin dişlerinin gıcırdattığını farkında değildir fakat birilerinin söylemesi ile bu durumu kabul ederse kolayca tedavi edilebilir.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

DİŞ GICIRDATMA ZARARLI MI?

Diş gıcırdatmanın kısa sürede değil ama uzun sürede verdiği hasarlar vardır. Özellikle fazla diş gıcırdatması diş minelerine etki eder ve dişlerinizin kısalmasına sebep olur. Tüm bunların yanında dişlerinizde aşınmaya, diş etlerinde çekilmeye, dişlerin kırılmasına, ağızda yaraların çıkmasına, baş ağrısı ve çene ağrısına neden olur.

Ölümcül kanser hastalıkları gençlerde daha fazla görülüyor! Peki neden? Araştırmalara... Haberi Görüntüle

DİŞ GICIRDATMA TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Diş gıcırdatmalarını engellemek için slikon içerikli diş plakları kullanılabilir. Ancak çok fazla etkisi olmadığı için; psikolojik olarak terapiler, kas gevşetici ilaçlar, eksik dişler için protez ve kusurlu dolgu veya kaplamalarda düzeltmeler yapılarak da önlem alınabilir. Yeni gösterilen tedavi yöntemleri arasında botoks yaptırmakta bulunuyor. Çene kaslarına yapılan ve adına "Masseter Botox" denilen yöntemi de ilgili hekime danışarak yaptırabilirsiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading