Yandex Metrica

Diş eti kanaması C vitamini eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir!

Diş eti kanaması C vitamini eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir!

Kış aylarında hastalıklardan korunmak için bol bol C vitamini tüketmek gerekiyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu vitaminin eksikliği durumunda bazı sağlık sorunları ortaya çıkıyor. C vitamininin vücuttaki yoksunluğunun en önemli belirtisi sık sık hastalanmak.

Sağlık

23.01.2024, 20:24

Enfeksiyonlara karşı korunmamız için özellikle önemli olan C vitamini, araştırmalara göre kadınların yaklaşık %7'si ve erkeklerin %10'unda eksik. 7 belirti vücudunuzda bu vitaminin eksik olduğunu gösteriyor. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

SIK SIK HASTALANMAK

C vitamini, hücreleri oksidatif stresten koruyan ve vücudun enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olan bir antioksidan. Bu antioksidan vitamin ayrıca yara iyileşmesine yardımcı olur ve sağlıklı kollajen üretimini destekler. Kollajen, eklemlerinizi sağlıklı, cildinizi sıkı ve kırışıksız tutmaya yardımcı olan bir protein.

Sıklıkla solunum yolu enfeksiyonlarına ve virüslere yakalanırsanız, beslenmenizde daha fazla C vitaminine ihtiyacınız olabilir. Ayrıca en iyi C vitamini kaynaklarından biri olan meyve ve sebzeleri yemiyorsanız vücudunuzda kesinlikle C vitamini eksikliği vardır. Vücut C vitamini depolayamaz. Bu nedenle her gün beslenmenize biraz almanız gerekir. 

İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı Haberi Görüntüle

SÜREKLİ YORGUN HİSSETMEK

Kendinizi sürekli yorgun hissediyorsanız ve son zamanlarda beslenme veya yaşam tarzınızda hiçbir değişiklik yapmadıysanız, bunun nedeni düşük C vitamini seviyeleri olabilir. 

Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Haberi Görüntüle

DİŞ ETLERİNİN KANAMASI

C vitamini, diş eti iltihabını önlemeye yardımcı olabilecek güçlü bir antioksidan. Bir çalışma, düşük C vitamini düzeyine sahip kişilerin diş eti kanaması yaşama olasılığının 1,16 kat daha fazla olduğunu gösteriyor. Diş eti kanamanız varsa, C vitamini açısından zengin yiyecekleri daha fazla yiyin ama aynı zamanda diş hekiminize görünün.

Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş! Sofraya oturunca bunu yapıyorlar Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş!... Haberi Görüntüle

MORARMALARIN ARTMASI

Normalden daha fazla morarma fark ettiyseniz, suçlu C vitamini eksikliği olabilir. C vitamini kanın pıhtılaşmasına yardımcı olur ve vücut dokularını güçlü tutar. 

Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Haberi Görüntüle

YARALARIN GEÇ İYİLEŞMESİ

Cildin kesikler veya diğer yaralardan dolayı iyileşmesi yavaşsa, bunun nedeni yeterince C vitamini alamamanız olabilir. Araştırmalar, ameliyattan sonra yüksek dozda C vitamini verilen hastaların yarısından fazlasının, almayanlara göre daha hızlı iyileştiğini gösteriyor.

C vitamini, cildi pürüzsüz ve elastik tutan bir protein olan sağlıklı kolajenin korunmasına yardımcı olur. Yeterli C vitamini olmadan, yaşlandıkça yeterince yeni kollajen üretemezsiniz. Bu yüzden yaşlı insanların yüzlerinde ve ellerinde kırışıklıklar oluşur. Bu nedenle, genç bir cilt istiyorsanız kivi veya portakal gibi meyveleri bol bol tükettiğinizden emin olun.

50 kez mutasyona uğradı! Yanlış okumadınız: En uzun süreli Covid- 19 vakası bilim insanlarını şaşırttı! 50 kez mutasyona uğradı! Yanlış okumadınız: En uzun süreli Covid-... Haberi Görüntüle

EKLEM AĞRISI

Eklem ağrısı, C vitamini eksikliğinin en yaygın belirtilerinden biridir. En yaygın olarak dizlerde ve kalçalarda görülür.

Ayağınızdaki bu değişikliği önemseyin! Kardiyoloğa gitmeniz gerekebilir Ayağınızdaki bu değişikliği önemseyin! Kardiyoloğa gitmeniz gerekebilir Haberi Görüntüle

CİLTTE GÖRÜLEN DEĞİŞİKLİKLER

C vitamini eksikliğiniz varsa, fark edilmesi kolay bazı cilt değişiklikleriniz olabilir. Bu durumda en yaygın semptomlar ciltte kırmızı veya rengi solmuş benekler, kolayca morarma, ağız köşelerinde kuruma ve çatlaklar.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading