Yandex Metrica

Dinlenseniz de yorgun musunuz? Kronik yorgunluk belirtileri kişinin günlük hayatını olumsuz etkiliyor!

Dinlenseniz de yorgun musunuz? Kronik yorgunluk belirtileri kişinin günlük hayatını olumsuz etkiliyor!

Kendinizi sebepsiz bir şekilde sürekli yorgun mu hissediyorsunuz? Bunun nedeni bağışıklık sisteminizin zayıflamış olması olabilir. Kronik yorgunluk kişide sürekli kas ve baş ağrısına sebep oluyor. Ayrıca hafıza kaybına da yol açabiliyor. Tedavi için ise yaşam şeklini değiştirmekten başka yapabilecek bir şey yok.

Sağlık

23.01.2024, 20:00

Kronik yorgunluk sendromu nedir? Kronik yorgunluk sendromu belirtileri nelerdir? Kronik yorgunluk sendromu tedavi edilebilir mi? İşte cevaplar...

Gece iyi uyuyorsunuz, gün içinde dinleniyorsunuz ancak hala yorgun hissediyorsunuz. Bu durum, kronik yorgunluk sendromu yaşadığınızı işaret edebilir. Bu durumun nedeni tam olarak bilinmese de bazı teoriler yorgunluğu viral enfeksiyon, psikolojik stres veya faktörlere bağlıyor. Bunun yanında zayıflamış bağışıklık sistemi ve hormonal dengesizlikler de kronik yorgunluk sendromuna sebep olabiliyor.

Kahveyi sakın bu saatte içmeyin! Bağımlılığa yol açıyor! İşte kahve içmek için en uygun saat Kahveyi sakın bu saatte içmeyin! Bağımlılığa yol açıyor! İşte kahve... Haberi Görüntüle

ŞİDDETLİ YORGUNLUĞA AĞRILAR EŞLİK EDİYOR

Rahatsızlığın en yaygın semptomu, günlük aktivitelere müdahale edecek kadar şiddetli olan yorgunluk. Bir gece uykusundan sonra yenilenmeme hissi, kronik uykusuzluk, hafıza kaybı, azalan konsantrasyon, kaslarda ağrı, eklem ve başlarda ağrı ve şişmiş lenf düğümleri yine belirtiler arasında yer alıyor.

Semptomlar çoğu zaman tamamen ortadan kalkabilir ancak alevlenme olarak adlandırılan daha sonra yeniden ortaya çıkmaları da muhtemeldir.

Hamilelik kadını gençleştirir mi? Araştırmalara göre... Hamilelik kadını gençleştirir mi? Araştırmalara göre... Haberi Görüntüle

KENDİ KENDİNİZE TEŞHİS KOYMAYIN

Kronik yorgunluk sendromunun semptomları ile diğer birçok durum arasındaki benzerlikler nedeniyle, kendi kendine teşhis koymamak çok önemli. Bu yüzden mutlaka doktorunuza belirtilerinizden bahsedin.

Sendromun hafiflemesi için yaşam tarzı değişiklikleri yapmak gerekiyor. Daha iyi uyumak ve uykusuzluğu gidermek için kafein alımını sınırlayın veya en aza indirin. Ayrıca nikotin ve alkolü sınırlamalı veya bunlardan kaçınmalısınız.

Geceleri uyumanızı engelliyorsa, gün içinde kısa şekerlemelerden kaçınmaya çalışın. Bir uyku rutini oluşturun. Her gece aynı saatte yatın ve her sabah aynı saatte kalkmaya çalışın.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

ÖNLEMLER İŞE YARAMIYORSA DOKTORUNUZLA GÖRÜŞÜN

Yaşam tarzı değişiklikleri geceleri iyi uyumanıza yardımcı olmazsa, doktorunuz bir uyku yardımı önerebilir. Ağrı kesici ilaçlar, kronik yorgunluk sendromunun neden olduğu eklem ağrılarıyla başa çıkmanıza yardımcı olacaktır. Bunun yanında akupunktur, yoga ve masaj, kronik yorgunluk sendromuyla ilişkili ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading