Yandex Metrica
SON DAKİKA
Deprem sonrası uyku sorunu çekenler dikkat! Uyku hapı almak bunama riskini artırıyor

Deprem sonrası uyku sorunu çekenler dikkat! Uyku hapı almak bunama riskini artırıyor

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem, o bölgeden uzaktaki çoğu insanı bile ruhsal yönden olumsuz etkiledi. Yoğun bir kaygı yaşayan insanlar korkudan uyuyamaz hale geldi. Normal hayata dönmek için yeterli uyku almak isteyenler ise haplardan yardım alıyor. Ancak araştırmalara göre uzun süreli uyku hapı kullanımı bunama riskini artırıyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:27

10 ili etkileyen Kahramanmaraş mezkezli deprem, toplum genelinde korkuya yol açtı. Gelişmeleri takip eden çoğu insan depremzedeler için dua ederken aynı zamanda kendileri ve aileleriyle ilgili de bazı endişeler taşıyor. Deprem olduğu günden bu yana uyuyamayanların sayısı hayli fazla. Çareyi uyku haplarında arayanlar ise aslında bilişsel yönden büyük bir yanlış yapıyor. 

Canan Karatay güzel bir cildin sırrını verdi! O çorbayı içen... Haberi Görüntüle

UYKU İLAÇLARI BUNAMA RİSKİNİ ARTIRIYOR

Yapılan araştırmalar, yaygın olarak kullanılan uyku ilaçlarının, yaşamın ilerleyen dönemlerinde olumsuz bilişsel etkilere sahip olabileceğini gösteriyor. Bu haplar bunama riskini artırabiliyor. 

İncelemeler, uykusuzluk ve depresyona karşı kullanılan bazı ilaçların Alzheimer'a bağlı bunama riskini yüzde 51'e kadar artırabileceğini gösteriyor. İçinde benzodiyazepin etken maddesi bulunan ilaçların kullanım süresinin uzunluğuna göre, risk daha da artabiliyor. 

Bilim insanlarından çarpıcı araştırma! Kovid-19 aşını yaptıranlar dikkat: Kanınızda uzaylı... Haberi Görüntüle

EN FAZLA 3 AY KULLANILMALI

1769 alzheimer hastası ile 7 binden fazla sağlıklı kişinin verilerinin incelendiği çalışmaya göre bu ilaçların en fazla 3 ay kullanılması gerekiyor. 

Her yemeğe ekliyoruz! Böbrekleri bitiriyor! Erken ölüm olasılığını artırıyor Haberi Görüntüle

YAŞLILAR İÇİN ÇOK TEHLİKELİ

Beyin fonksiyonlarını bozan bu ilaçları yaşlıların ise kesinlikle kullanmaması vurgulanıyor. Çünkü bu ilaçları kullanan yaşlılarda, bayılma, düşme ve kan basıncında tehlikeli artışlar meydana gelmesi daha olası. 

ABD’de bulunan Mayo Klinik ise uyku ilacı tüketiminin diğer olumsuz etkileri konusunda insanları uyarıyor. Klinik, bu ilaçların depresyona ve yüksek tansiyona neden olabildiğini öne sürdü. Daha da ilginci, bu tür bir tıbbi çözümün bazı hastalarda kronik ağrıya neden olabileceği de açıklamada yer alıyor. 

Baş dönmesi, kontrol edilemeyen uyuşukluk hissi ve denge kaybı, uyku ilaçlarının diğer olumsuz sonuçları arasında bulunuyor. 

Karaciğeri temizleyen süper meyve! Küçük olduğuna bakmayın, o organdaki tüm... Haberi Görüntüle

UYKU İLAÇLARI BAĞIMLILIK YAPABİLİYOR

Uyku ilaçlarının pek çoğu hastalar üzerinde bağımlılık da yapıyor. Düzenli olarak kullanıldıklarında vücut bunlara alışıyor ve daha yüksek doz kullanımını gerektiriyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading