Yandex Metrica
SON DAKİKA
Deprem anne babalarda kaygıyı artırdı! Konum bilgisi veren akıllı saatler güvenli mi?

Deprem anne babalarda kaygıyı artırdı! Konum bilgisi veren akıllı saatler güvenli mi?

Kahramanmaraş ve Hatay depremleri sonrası 7'den 70'e herkeste kaygı ve korku ortaya çıkmaya başladı. 6 Şubat'tan bu yana çocuğu ile ayrı odada uyuyamayan anneler, deprem tatilinin bitmesinin ardından evlatlarını okula göndermeye başladı. Ancak akılları ve kalpleri hep onlarla. "Acaba okuldayken deprem olur mu?", "Çocuğum güvende mi?" sorularına farklı çözüm arayışları getiren ebeveynlerin aklına ise ilk olarak konum bilgisi de veren akıllı saatler geliyor. Dijital Baba lakabıyla tanınan yazar Orhan Toker bu saatlerin çocuğun genel sağlığı için çok tehlikeli olabileceğini belirtiyor.

Sağlık

08.03.2024, 23:39

Depremlerin ardından özellikle annelerde büyük bir kaygı bozukluğu yaşanmaya başladı. Sadece deprem bölgelerinde değil, yurt genelinde çocukları ile ilgili bazı endişeler taşıyan anneler, deprem tatilin ardından okulların açılmasıyla gönüllsüz bir şekilde evlatlarından ayrılıyor. 

Çocuğunun güvenliği ile ilgili durumu merak eden aileler akıllı saatlerin bu konuda etkili olup olmayacağını araştırmaya başladı. Arama imkanı, uzaktan fotoğraf ve ses takibi, konum bilgisi gibi imkanlar sunan bu cihazlar genel sağlık açısından bazı riskler barındırıyor. 

Akşam 8'den sonra yemek yiyenleri bekleyen tehlike! Beş olumsuz etkisi... Haberi Görüntüle

AKILLI SAATLER RADYASYON KAYNAĞI

Sosyal medyada Dijital Baba lakabıyla tanınan yazar Orhan Toker de yaşadığımız felaketlerin ardından kaygılarımızın arttığını ve kendisine akıllı saatlerle ilgili ebeveynlerden bazı sorular gelmeye başladığını belirtti. Toker, sim kart takılabilen ve görüntülü/sesli görüşmeler yapılabilen ve konum bilgisi veren bu cihazların yüksek oranda radyasyon yaydığını belirtti. 

Kolonoskopi tarihe mi karışıyor? Basit bir kan testi o ölümcül... Haberi Görüntüle

CEP TELEFONUNDAN FAZLA RADYASYON ÜRETİYOR

Araştırmaları doğrultusunda bu saatlerin ürettikle radyasyonun, telefondaki radyasyon değerlerinden fazla olduğunu gördüğünü dile getiren Toker, çoğu cihazda bu değerlerin yazılmadığını ya da gerçeğinden az şekilde not edildiğini vurguladı. 

Yani çocuğa akıllı saat takmak anlık merakı giderse de uzun vadede çocuğun genel sağlığı açısından ürettikleri radyasyon sebebiyle büyük bir risk anlamına geliyor. 

Akdeniz Diyeti sizi şişmanlatabilir! Peki neden? Akdeniz Diyeti yaparken nelere... Haberi Görüntüle

AKILLI ANAHTARLIKLAR KULLANILABİLİR

Peki anne babalar ne yapmalı? Dijital Baba Orhan Toker'e göre çeşitli firmaların ürettiği akıllı anahtarlıklar kullanılabilir. Ebeveyne, çocuğun konum bilgisini veren bu anahtarlık sayesinde, ona gereksiz takip edilme kaygısı da yüklenmemiş olur. Toker bu anahtarların, çocuk görmeden çantasının bir yerine dikilebileceğini belirtiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading