Yandex Metrica
SON DAKİKA
Demans hastalarının davranışları değişir mi? Tek belirtisi hafıza kaybı değil

Demans hastalarının davranışları değişir mi? Tek belirtisi hafıza kaybı değil

Demans sadece hafıza kaybı olarak nitelendirilse de aslında birçok belirtisi var. Hastalık özellikle davranışları önemli ölçüde etkiliyor. Çevrenizde genç ya da yaşlı, hayatı boyunca hiç yapmadığı şeyleri umursamazca sergilemeye başlayan birileri varsa mutlaka bir uzmanlar görüşün. Çünkü bu demans belirtisi olabilir.

Sağlık

23.01.2024, 20:30

Hafıza kaybı, alarm zillerinin çalmasına sebep olan demansın en önemli belirtilerinden biri. Bununla birlikte, çeşitli bunama türleri farklı belirtilerle de ortaya çıkabilir. 

Yurtdışında yaşayan Wendy Burton'ın başına da bu tarz bir olay geldi. 36 yıllık kocasının davranışları eskiye nazaran önemli ölçüde değişti.

Coronavirüs aşısı olanlar dikkat! Aşı yaptıran milyonlarca kişinin kalp sağlığını... Haberi Görüntüle

ÖNCEDEN İÇİNE KAPANIKTI ŞİMDİ TAM TERSİ

Adam 2013 yılına kadar hep içine kapanıktı. Ancak bu zamandan sonra dışa dönük olmaya başladı. Artık her zaman uzun yürüyüşlere çıkmak isteyen adam, insanlara uygunsuz şeyler söylüyor ve umursamaz görünüyordu. Empatiyi anlayamıyordu, hiçbir şey planlayamıyordu, bu yüzden iş yerinde sorunlar yaşıyordu. 

Kanserden korunmak için bu çayı için! Beş tür kanseri önlüyor Haberi Görüntüle

DOKTORLAR 8 YILI KALDIĞINI SÖYLÜYOR

Doktorlar ilk başta beyin tümörü olabileceğini düşündü, daha sonra Ian'ın yaşadıkları doğal yaşlanmaya bağlandı. Ancak kadının içine sinmeyen bir şeyler olması üzerine daha fazla araştırma yapıldı. Bir MRI taramasından sonra, adama frontotemporal demans teşhisi konuldu. Ortalama yaşam süresinin sekiz ila on yıl olduğu söylendi.

Şimdi hastalığı ileri seviyede olan adam, yürümek, yemek yemek, yıkanmak ve giyinmek dahil yaptığı her şeyde desteğe muhtaç.

Bakan Koca tarih verip açıkladı: MHRS randevularına düzenleme geliyor Haberi Görüntüle

BRUCE WILLIS'E DE AYNI TEŞHİS KONULMUŞTU

Davranış ve dil ile ilgili sorunları tetikleyen frontotemporal demans, ünlü aktör Bruce Willis'in sahip olduğu demans tipi. Willis, teşhis konduktan sonra oyunculuğu bırakmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading