Yandex Metrica

Delmicron varyantı ölümcül mü? Uzmanlar son noktayı koydu

Delmicron varyantı ölümcül mü? Uzmanlar son noktayı koydu

Delta ve Omicron varyantının ardından yeni bir varyant olan Delmicron korkusu tüm dünyayı sarmıştı. Uzmanlar bu konuyla ilgili son noktayı koydu.

Sağlık

23.01.2024, 18:32

Tüm dünyayı etkisi altına alan Omicron varyantı Türkiye'de de yayılmaya devam ediyor. Bilim insanlarına göre ilk kez Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron varyantı, Delta mutasyonundan daha hızlı yayılıyor.

Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Haberi Görüntüle

DELMİCRON TERİMİ ORTAYA ATILMIŞTI

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Artık Omicron'un Delta mutasyonundan önemli ölçüde daha hızlı yayıldığına dair tutarlı kanıtlar var" açıklamasında bulunmuştu. Omicron varyantı, görüldüğü ülkelerde hızlı vaka artışlarına neden olurken, bu artışla ilgili olarak "Delmicron" terimi ortaya atıldı.

Ten teması başarıyı etkiliyor! Basketbol maçı analiz edildi Ten teması başarıyı etkiliyor! Basketbol maçı analiz edildi Haberi Görüntüle

'VAKALARDAKİ ARTIŞ MUHTEMELEN DELMİCRON DALGASIDIR'

Hindistan'da Times of India'ya konuşan Kovid-19 görev gücünün üyesi Dr. Shashank Joshi, Delmicron ile alakalı "Avrupa ve ABD'de Covid-19 vakalarındaki mega artış muhtemelen Delta ve Omicron varyantlarının bir kombinasyonu olan Delmicron dalgasıdır" açıklamasında bulunmuştu. Söz konusu varyantın daha tehlikeli olabileceği kaydedilirken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise yeni bir varyantın ortaya çıktığına dair henüz bir açıklama yapmadı.

Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş! Sofraya oturunca bunu yapıyorlar Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş!... Haberi Görüntüle

'DEZENFORMASYON, DELMİCRON DİYE BİR VARYANT YOK'

Konuya ilişkin bir açıklama da ABD'de Jackson Laboratuvarı Enstitüsünde Baş Araştırmacı olarak çalışan Prof. Dr. Derya Unutmaz'dan geldi. Prof. Dr. Unutmaz, "Böyle sansasyonel dezenformasyon yaymayın lütfen, insanlar yeterince endişe ve sıkıntı altında zaten! Delmicron diye yeni bir varyant yok" dedi.

Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay sonra... Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay... Haberi Görüntüle

'DELTA VE OMİCRON NEDENİYLE VAKALARDA ARTIŞ YAŞANIYOR'

Hint uzman Dr. Rakesh Kumar Mishra da Delmicron diye bir varyantın olmadığını belirterek, yeni bir varyantın ortaya çıkması halinde, DSÖ'nün yeni varyanta isim vereceğini söyledi. Mishra, "Şu an bazı ülkelerde iki varyant nedeniyle vaka sayılarında artış yaşanıyor. Bunlar; Omicron ve Delta. Ancak ikisi yeni bir varyant oluşturmuyor" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading