Yandex Metrica
SON DAKİKA
Daha sağlıklı ve rahat bir gebelik için her anne adayının uygulaması gereken 8 öneri!

Daha sağlıklı ve rahat bir gebelik için her anne adayının uygulaması gereken 8 öneri!

Hamilelik sürecinde anne adayının yaşam tarzında bazı değişiklikler yapması gerekir. Kalori alımı, egzersiz ve sağlıklı beslenme gibi önemli noktalar bu sürecin daha rahat geçirilmesine yardımcı olacaktır. Uzmanlar gebelikte uygulanması gereken 8 alışkanlık olduğunu belirtiyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:33

Gebelik bir kadının yaşayabileceği en güzel duygulardan biri. Anne olmaya hazırlanılan süreç bazı sağlık problemleri yaşansa da alınacak bazı önlemlerle bu kolaylıkla aşılabilir. 

Hamilelik planlıyor olmanız, halihazırda hamile olmanız veya doğum sonrası emzirme döneminde olmanız fark etmez, diyetinizde, uyku miktarınızda ve egzersiz alışkanlıklarınızda yapacağınız bazı küçük değişiklikler bunların üstesinden gelmenize yardımcı olabilir.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

SAĞLIKLI YİYECEK MİKTARINI AZALTMAYIN

Endüstriyel yağlardan kaçının ve işlenmiş gıdalardan da uzak durun. Bunun yerine sebze, meyve, yumurta, et, balık, tavuk ve  kuruyemiş gibi yiyecekler yiyin. Yediğiniz sağlıklı yemek miktarını sınırlamayın ve her öğünde mutlaka doyuncaya kadar yemeye özen gösterin.

Canan Karatay güzel bir cildin sırrını verdi! O çorbayı içen... Haberi Görüntüle

KARBONHİDRATI KESMEYİN

Düşük karbonhidratlı veya düşük yağlı diyetlerden kaçının. Çünkkü hem yağ hem de karbonhidratlar doğurganlık için önemli. Yağ ve karbonhidratlar toplam kalori alımınızın en az %20'sini oluşturmalı. 

Diş çürükleri o organda kanser ihtimalini artırıyor! İşte çarpıcı araştırmanın... Haberi Görüntüle

Antidepresanlar diş gıcırdatmaya sebep olur mu? Uzmanlara göre bu ilaçlar... Haberi Görüntüle

HER HAFTA MUTLAKA BALIK TÜKETİN

Balıklarda bulunan DHA ve EPA olarak adlandırılan omega-3 yağ asitleri, fetal beynin normal gelişimi için gerekli. Bu noktada somon, sardalye, uskumru ve ringa balığı tüketebilirsiniz. 

Bu yiyecekleri sürekli yiyen erkekler riskte! Ölümcül hastalık görülme olasılığını... Haberi Görüntüle

HAMİLELİK BOYUNCA KALORİ ALIMINIZA DİKKAT EDİN

İlk üç aylık dönemde, her zamanki miktarda kalori tüketin. İkinci dönemde, günde 200-300 kalori daha alın. Üçüncü trimesterde ise, miktarı günde 400-500 kalori artırın. Emzirirken günde 300-500 kalori daha fazla tüketin.

Onlara uzun süre bakmak gözleri mahvediyor! Kaşıntı ve kuruluğa yol... Haberi Görüntüle

ÖNEMLİ YAĞLARI ASLA İHMAL ETMEYİN

Yağda çözünen ve hem doğurganlık hem de normal gebelik için önemli olan A, D ve K2 vitaminleri açısından zengin gıdaları yediğinizden emin olun. A vitamini açısından zengin besinler arasında karaciğer, yumurta sarısı ve inek, keçi veya koyun gibi otlayan hayvanlardan elde edilen süt bulunur. D vitamini açısından zengin besinler arasında somon ve sardalya yer alıyor. Tabi D vitaminini almak için kısa süre güneşe maruz kalmak önemli. K2 vitamini açısından zengin yiyecekler arasında tavuk ciğeri ve süt ürünleri bulunuyor. 

Akşam 8'den sonra yemek yiyenleri bekleyen tehlike! Beş olumsuz etkisi... Haberi Görüntüle

O hastalık dünyayı ters döndürüyor! 15 saniye sürse de hayatı... Haberi Görüntüle

DOĞRU ŞEKİLDE EGZERSİZ YAPIN

Hem çok az hem de çok fazla fiziksel aktivite doğurganlığı olumsuz etkileyebilir. Aerobik aktivite ile yürümeyi birleştirmeye çalışın. Haftada 3-5 gün egzersiz yapın. Aşırı egzersiz yapmayın çünkü bu, hormonal dengesizliklere yol açabilir.

Son yılların moda diyeti öldürüyor! Yapmadan önce iyi düşünün! Ölüm... Haberi Görüntüle

UYKU DÜZENİNE DİKKAT EDİN

Hamile kalmadan önce bile uyku en önemli önceliğiniz olmalıdır. Gündüzleri ışığa, geceleri karanlığa maruz kalmak hormonal dengeyi korumanıza yardımcı olur. Karanlık, serin bir odada uyumak uyku kalitenizi artırır. 

Bakan Koca tarih verip açıkladı: MHRS randevularına düzenleme geliyor Haberi Görüntüle

STRESİNİZİ KONTROL EDİN

Stres doğurganlığa, hamileliğe ve emzirmeye büyük ölçüde zarar verebilir. Günlük rutininiz arasına meditasyon, derin nefes alma veya yoga gibi stres azaltıcı yöntemler ekleyebilirsiniz. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading