Yandex Metrica

D vitamini gizli şekerin gelişmesini durduruyor! Riski %15 azaltıyor

D vitamini gizli şekerin gelişmesini durduruyor! Riski %15 azaltıyor

Kış aylarında mutlaka alınması gereken D vitamini, kemik sağlığının yanı sıra diyabetle de yakından ilgili. Yapılan bir araştırmaya göre bu vitamin takviyesini kullanmak, gizli şekeri olan yetişkinlerde durumun ilerleme riskini yüzde %15 oranında azaltıyor.

Sağlık

06.04.2024, 11:15

D vitamini, güneş ışınlarından daha az faydalanabildiğimiz kış aylarında özellikle kullanılması gereken bir takviye. 

Bağışıklık sistemini güçlendiren, kemik sağlığını koruyan,  kanserli hücrelere karşı mücadele eden bu vitamin aynı zamanda diyabete karşı bir silah olabilir. 

Eski çağlardan kalma o yöntem alerjik riniti bitiriyor! Çare mutfağınızda! Peki ne kadar tüketilmeli? Eski çağlardan kalma o yöntem alerjik riniti bitiriyor! Çare mutfağınızda!... Haberi Görüntüle

GİZLİ ŞEKERİN GELİŞME RİSKİNİ DÜŞÜRÜYOR

Yapılan yeni bir araştırmaya göre, D vitamini takviyeleri almak, gizli şekeri olan yetişkinlerde durumun gelişme şansını %15 oranında azaltabilir.

Bilim adamlarının üç yıllık araştırması sırasında üç klinik denemeyi gözden geçirdi ve analiz etti. Tip 2 diyabetin, D vitamini alan yetişkinlerin %22,7'sinde, plasebo alanların ise %25'inde geliştiği bulundu. Daha sonra, bu sonuçlara dayanan araştırma ekibi, D vitamini takviyesinin dünya çapında prediyabetli(gizli şeker) yetişkinleri nasıl etkileyeceğini hesapladı. D vitamini takviyelerinin diyabet gelişimini geciktirebileceği sonucuna vardılar.

Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik Over Sendromu tedavisi var mı? Polikistik Over Sendromu kısırlığa yol açar mı? Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik... Haberi Görüntüle

D VİTAMİNİ DÜŞÜK OLANLAR DİYABETE YATKIN

Yayınlanan bir çalışmaya göre de, kilolarına bakılmaksızın, daha düşük D vitamini seviyesi olan hastaların diyabete daha yatkın oldukları saptandı.

D vitamini düşük olan bireylerin obez olmaya daha yatkın oldukları belirlendi. Bu kişiler aynı zamanda diyabet, prediyabet ve metabolik sendroma da, normal D vitamini olanlara göre daha yatkındı.

D vitamini, vücuttaki kalsiyumu düzenlemeye yardımcı olduğu için sağlıklı kemikler, dişler ve kasları korumak için hayati kabul ediliyor. Gıda yoluyla zayıf bir şekilde emilme özel özelliğine sahip olduğu için, güneşli ülkelerde bile eksikliği olan ve takviyeye ihtiyaç duyan çok sayıda insan var. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading