Yandex Metrica

Covid-19 aşısı yan etkiye sebep oluyor mu? CDC tartışmalara noktayı koydu!

Covid-19 aşısı yan etkiye sebep oluyor mu? CDC tartışmalara noktayı koydu!

2019'dan bu yana hayatımızda olan Covid-19'a karşı geliştirilen aşılar yan etkiye sebep oluyor mu? Bu konuda çok büyük tartışmalar yaşanmaya devam ederken Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri ile Gıda ve İlaç Dairesi son noktayı koydu. İşte akıllara takılan "korona aşıları yan etki gösteriyor mu?" sorularının cevabı...

Sağlık

07.02.2024, 09:06

Dünya 2019 yılından bu yana koronavirüsle mücadele ediyor. Ağır geçen hastalık süreci, hastanede uzun süren tedaviler ve can kayıpları unutulmayacak yaralar bıraktı. Bu süreçte geliştirilen ve insanlara uygulanan aşılar ise yan etkilere yol açtıkları gerekçesiyle her zaman tartışma konusu oldu. 

Aşıdan sonra hastanelik olduğunu söyleyenlerin sayısı azımsanmayacak derecedeyken genç yaşta kalp krizi geçirenlerin sayısı da hayli fazla. Bunun aşıdan kaynaklandığı yönünde iddialar var. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

CDC VE FDA AŞIYI MERCEK ALTINA ALDI

Son noktayı ise ABD'nin salgın konusundaki en yetkili kurumu koydu. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ve Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), 65 yaş üstü hastalarda artan inme riski iddialarını mercek altına aldı.

Hastane randevusunda yeni dönem! Bakan Koca detayları açıkladı Hastane randevusunda yeni dönem! Bakan Koca detayları açıkladı Haberi Görüntüle

"AŞI GÜVENLİK RİSKİ TAŞIMIYOR"

CDC ve FDA, yapılan incelemelerde Pfizer'in Kovid Aşısı ile söz konusu risk arasında bir bağlantı bulamadı. Tüm verilere baktıklarını belirten yetkililer aşının gerçek bir güvenlik sinyalini temsil ettiğine dair hiçbir endişe bulamadıklarının altını çizdi. 

İyileşememenizin sebebi evcil hayvanınız olabilir! Bakterileri bakın ne yapıyorlar İyileşememenizin sebebi evcil hayvanınız olabilir! Bakterileri bakın ne yapıyorlar Haberi Görüntüle

DOĞURGANLIĞI ETKİLEMEDİĞİ BELİRLENMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda yapılan bir çalışmada aşıların doğurganlık üzerindeki etkileri incelenmişti ve herhangi bir bağlantı bulunamadı. Aşı karşıtlarının dile getirdiği "aşının doğurganlığı azalttığı iddiası" bu çalışma ile de çürütülmüştü.

Diğer taraftan CDC, aşılanmamış kişilerin söz konusu hastalıktan ölme olasılığının 9 kat daha fazla olduğu sonucuna ulaşmıştı. Johnson & Johnson aşısı üzerinde yapılan incelemede her 100 bin kişide 0.23 ölüm görüldü. Bu oran aşısız ya da takviye doz olmayanlarda 1.6 olarak saptandı.

Koronavirüs salgınında 1 milyonun üzerinde ölüm ile can kaybının en çok yaşandığı ülke konumundaki ABD'de Ocak 2023 itibarıyla 396 milyondan fazla Pfizer-BioNTech Covid-19 aşı dozu uygulandı.

Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden nesile büyüdüğünü keşfetti Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE 152.646.810 AŞI YAPILDI

17 Ocak 2023 itibariyle Türkiye'de 152.646.810 aşı yapıldı. 57.949.742 kişi birinci dozu yaptırırken ikinci dozu yaptıranların sayısı 53.186.046 olarak kayıtlara geçiyor. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading