Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çocuklarda yer fıstığı alerjisine son! Bu yöntemi deneyin

Çocuklarda yer fıstığı alerjisine son! Bu yöntemi deneyin

Yer fıstığı alerjisi olan çocuklar, bu kuruyemişin faydalarından ne yazık ki yararlanamıyor. Ancak Avustralya'daki araştırmacılara göre, haşlanmış ve ardından kavrulmuş yer fıstığı vermek, çocuklarda bu hassasiyetin üstesinden gelinmesine yardımcı olabilir. Peki bu yöntem alerji üzerinde nasıl bir etkiye sahip?

Sağlık

14.03.2024, 21:50

Yer fıstığı, besin alerjilerinin en yaygın nedenlerinden biri. Belirtileri hafiften şiddetliye kadar değişebiliyor. Karın ağrısı, burun akıntısı, gözlerde kaşıntı, kurdeşen, dudak ve dilinizde karıncalanma en yaygın semptomlar. Bu alerjiden ise en çok çocuklar muzdarip. 

İnek sütü sık görülen hastalığın ilacı olabilir mi? Bilim insanlarına... Haberi Görüntüle

YER FISTIĞINI HAŞLAMAK ALERJİYİ ÖNLÜYOR

Avustralyalı araştırmacılar ise, haşlanmış ve ardından kavrulmuş yer fıstığı vermenin, çocukların yer fıstığı alerjilerinin üstesinden gelmesine yardımcı olabileceğini öne sürüyor. 

Isı yer fıstığının yapısını etkileyebileceğinden, araştırmacılar haşlanmış ve sonra kavrulmuş yer fıstığı kullanan bir tedavinin duyarsızlaştırmayı destekleyip desteklemediğini test etti. Kaynayan yer fıstığının, önce haşlanmış fıstığa karşı tolerans uyandırarak alerjisi olan hastalarda duyarsızlaştırmayı tetiklemenin daha güvenli bir yolunu sağlayabilen hipoalerjenik bir ürünle sonuçlandığı gösterildi.

Deneme için, yer fıstığı alerjisi olan 6 ila 18 yaş arası 70 çocuğa 12 hafta boyunca 12 saat haşlanmış fıstık, 20 hafta boyunca iki saat haşlanmış fıstık ve 20 hafta boyunca kavrulmuş fıstık verildi ve günde 12 kavrulmuş fıstık hedef idame dozuna ulaşıldı.

Son yılların moda diyeti öldürüyor! Yapmadan önce iyi düşünün! Ölüm... Haberi Görüntüle

KATILIMCILAR NASIL ETKİLENDİ?

70 katılımcının elli altısı yer fıstığına duyarsızlaştı. Tedaviye bağlı yan etkiler 43 katılımcıda rapor edildi ve bunlardan üçü çalışmadan çekildi.

Bulgular haşlanmış ve ardından kavrulmuş yer fıstığı tüketilmesinin, duyarsızlaşmayı tetiklemede etkili olduğunu ortaya koydu.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading