Yandex Metrica

Çocuklarda göz altı morluğu tehlikeli mi? Morluğun sebebi ne?

Çocuklarda göz altı morluğu tehlikeli mi? Morluğun sebebi ne?

Bazı çocukların göz çevresinde koyu halkalar görülebilir. Anne babalar bu durumdan endişelenmeli mi? Bu, morluğun nasıl olduğuna bağlı. Mor gözlerin çoğu endişelenecek bir şey değildir, ancak bazen morarmış bir göz, daha ciddi bir durumun işareti olabilir.

Sağlık

07.04.2024, 01:45

Çocukların göz çevresinde oluşan morluk veya siyah halkalar anne babaların endişe yaşamasına yol açabiliyor. 

Gözün etrafındaki bir renk, göz kapağının ince derisinin altında ve göz çevresindeki alanda kan birikmesinden kaynaklanır. Bu, göz bölgesindeki travmadan sonra olabilir.

Erken ölüm riskini azaltan adım sayısı açıklandı! Kalp hastalıkları ve felç ihtimali düşüyor Erken ölüm riskini azaltan adım sayısı açıklandı! Kalp hastalıkları ve... Haberi Görüntüle

ALERJİ GÖZ ALTINDA MORARMAYA YOL AÇAR

Çocuğunuzun alerjisi varsa, her iki gözün altında hafif koyu bir renk ortaya çıkabilir. Bunlara alerjik koyu gözler deniyor. 

Günde 1 fincan içmek kemikleri güçlendiriyor! Kadınlarda osteoporoz riskini azaltıyor! Çinli bilim insanları açıkladı Günde 1 fincan içmek kemikleri güçlendiriyor! Kadınlarda osteoporoz riskini azaltıyor!... Haberi Görüntüle

Yarım saatte 250 kalori yaktırıyor! Zayıflatırken beyni de geliştiriyor! Bu dansı herkes yapabilir Yarım saatte 250 kalori yaktırıyor! Zayıflatırken beyni de geliştiriyor! Bu... Haberi Görüntüle

BUZ TORBASI UYGULAMASI RAHATLATABİLİR

Çürükten başka bir şey olmayan basit bir göz morarması için, çocuğunuza rahatsızlık hissederse uygun dozda asetaminofen verebilirsiniz. Şişlik varsa ve çocuğunuz bunu tolere edebiliyorsa ilk 48 saat boyunca günde birkaç kez 15 dakikalık buz torbası uygulayabilirsiniz. Buz torbası olarak kullanmaya karar verdiğiniz her şeyi çocuğunuzun cildine koymadan önce bir beze veya kağıt havluya sarın ve çocuğunuzu bir kitapla veya başka bir sessiz etkinlikle meşgul ederken üzerinde tutmaya çalışın. Buz paketini nazikçe çocuğun gözünün çevresine yerleştirin.

Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o belirtiye dikkat! Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o... Haberi Görüntüle

2 HAFTAYI GEÇTİYSE DOKTORA GÖRÜNMELİ 

Göz çevresindeki koyu halkaların çoğu bir hafta ila on gün içinde kaybolur. Ancak bu durum 14 gün içinde geçmezse, çocuğunuzun doktorunu arayın veya ziyaret edin. Çocuğunuzun her iki gözü de bir kafa travmasından sonra morarmışsa veya burun kanaması ve gözünün beyazında kanama varsa, doktoru muhtemelen onu muayene etmek ve teşhis testleri için sevk etmek isteyecektir.

Çocuğunuzun görme sorunları varsa, gözlerini normal şekilde hareket ettiremiyorsa veya şiddetli ağrı çekiyorsa, acil tıbbi müdahaleye ihtiyaçları vardır. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading