Yandex Metrica

Çocuklar kaç saat uyumalı? Çocuklara uyku eğitimi nasıl verilir?

Çocuklar kaç saat uyumalı? Çocuklara uyku eğitimi nasıl verilir?

Doğumdan itibaren çocukların sağlıklı bir şekilde büyümesi için doğru bir şekilde beslenmesi ve uyuması gerekiyor. Uykunun özellikle kaliteli olması büyük önem taşıyor. Peki çocuklar ne kadar uyumalı? Çocuklara tek başına uyumaları nasıl öğretilir? İşte cevaplar.

Sağlık

27.01.2024, 06:35

Uyku bir çocuğun sağlıklı büyüyüp gelişmesinde beslenme kadar önemli bir unsur. Bu konuda oturtulacak bir düzen çocuğun fiziksel ve zihinsel yönden gelişimini olumlu  yönde destekler.

Tabi uykunun kalitesi de çok mühim. Özellikle okul çağında, anne babaya veya yoğun ders programları, oyun isteği gibi çocuğa bağlı nedenlerle yatma saatleri ertelenebiliyor. Bu küçük kaymalar her ne kadar önemsizmiş gibi görünse de yetersiz uyku öğrenme, gelişme ve sosyal uyum gibi çocuk yaşamında pek çok şeyi etkiliyor. 

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

YETERLİ UYKU ALINMAZSA NE OLUR? 

Uyku düzeni her çocuğun yaşına göre değişmekle birlikte belirli bir program içinde devam etmeyen bu ihtiyaç, çocuklarda dikkatsizlik, konsantrasyon bozuklukları, hiperaktivite ve yorgunluk gibi sorunlara sebep olabiliyor.

İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor! Erkekler risk altında İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor!... Haberi Görüntüle

İyileşememenizin sebebi evcil hayvanınız olabilir! Bakterileri bakın ne yapıyorlar İyileşememenizin sebebi evcil hayvanınız olabilir! Bakterileri bakın ne yapıyorlar Haberi Görüntüle

ÇOCUKLAR KAÇ SAAT UYUMALI? 

Yeni doğmuş bebeğin ilk bir ayda toplam 16,5 saat uyuması gerekiyor. İki yaşına gelinceye kadar bu süre 13 saate kadar düşüyor. 3-5 yaşındaki çocukların uyku ihtiyacı yaklaşık 11-13 saatken çocuklar 6-13 yaşına geldiklerinde 9-11 saat uyuması gerekiyor. Gençlikte ise 8-10 saat uyku yeterli oluyor.

Bebeklik döneminde uykusu olmayan bir çocuğun uyumaya zorlanmaması gerekiyor. Çünkü bu durum, bebeğin uyku düzenini bozuyor ve psikolojik travma yaratabiliyor. 

Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Haberi Görüntüle

HANGİ UYKU BOZUKLUKLARI SIK GÖRÜLÜYOR? 

Yapılan araştırmalara göre çocukların üçte biri uyku bozukluğu sorunu yaşıyor. En sık rastlananlar:
Yatağa girince uyumakta zorlanma,
Daldıktan sonra uykuya devam edememe,
Yeteri kadar uyuyamama ya da uyku kalitesinin düşük olması,
Uyurgezerlik gibi hareketliliğe neden olan sorunlar,
Uykuda nefes sorunu yaşanması.

Bebekler uykuları geldiğinde annelere bazı işaretler verirler. Uykusu gelen bebek sıklıkla kulaklarıyla oynar ve gözlerini ovuşturur. Esnemenin yanı sıra göz kapaklarının yavaş yavaş kapanmaya başladığını gözlemlersiniz. Bu işaretleri gördüğünüzde çocuğunuzu yatağına koyup tek başına uyumasını sağlamaya çalışmalısınız. Bu şekilde uyutulan bir çocuk uykusu sırasında uyansa da herhangi bir desteğe ihtiyaç duymadan kendi kendine yeniden uykuya dalabilir. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading