Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çocuklar çay içerse ne olur? Çay zeka gelişimini nasıl etkiliyor?

Çocuklar çay içerse ne olur? Çay zeka gelişimini nasıl etkiliyor?

Özellikle okul çağındaki çocukların velileri, çocuklarının zeki olup olmadığı konusunda zaman zaman endişeye kapılabiliyor. Bu konuda genetik faktörler etkili ancak çevresel faktörlerin önemini de görmezden gelmek yanlış olur. Çocuğunun zeki olmasını isteyen aileler bazı uygulamalarla çocuğa destek olabilir.

Sağlık

23.01.2024, 20:38

Çocukların zeka seviyesini belirleyen farklı unsurlar var. Genetik faktörler ilk sırada etkili ancak çevresel faktörler de çocuğun zeki olup olmaması üzerinde pay sahibi olabiliyor.

Artık erkekler de bu ameliyatı yaptırıyor! Araştırmalara göre ağrısı uzun... Haberi Görüntüle

DEMİR EKSİKLİĞİ ZEKAYI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Beslenme de zekayı dışardan yönlendirme gücüne sahip. Özellikle demir eksikliği zihinsel gelişim üzerinde büyük rol oynuyor. Demir eksikliğine sebep olan en meşhur şey ise çay. Türk toplumun adeta milli içeceği olan çayı, bebek ve çocuklara içirmemek gerekiyor. 

Antidepresanlar diş gıcırdatmaya sebep olur mu? Uzmanlara göre bu ilaçlar... Haberi Görüntüle

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

BOL BOL KİTAP OKUYUN, ONA BİR ŞEYLER ANLATIN

Zeki bir çocuk yetiştirmek için okul öncesi dönemde çocuğa bol bol kitap okunabilir. Bebekle konuşmak ve ona bir şeyler anlatmak da zeka düzeyine olumlu etki eder.

Bu hastalığın en önemli belirtisi karın ağrısı! Doktorlar 'idrar renginize... Haberi Görüntüle

YÜRÜYÜŞE ÇIKIN, ALIŞVERİŞE GİDİN...

Aynada kendisini görmesini sağlayabilir, birlikte yürüyüşlere çıkabilir, etrafta gördüklerinizi, duyduklarınızı ona anlatabilirsiniz. Alışverişe çıkarken bebeği evde bir yetişkine emanet etmek yerine yanınızda götürün. Meraklı gözlerle çevreyi izlemesine, kendisi ile ilgilenen diğer insanlarla iletişim kurmasına izin verin. 

Uykudayken terliyor musunuz?Uzmanlara göre bunun yedi ayrı nedeni olabilir Haberi Görüntüle

Kanserli hücreler yapay zekanın gözünden kaçmadı! Mia sayesinde 11 kadının... Haberi Görüntüle

PARKLAR ZEKA ÜZERİNDE OLUMLU ETKİYE SAHİP

Parklar çocukların sadece eğlenmesine katkı sunmaz, orada bulunan oyun parkurları çocuğun zekasını da olumlu yönde etkiler. Büyüme çağındaki çocuğunuzun zorlu parkurlarla nasıl başa çıkabileceğini deneyimlemesi zeka gelişimi açısından büyük önem taşıyor. 

Bunların dışında çocuğun zekasını geliştirmek için bir şey yapmadan önce ona bilgi vemeniz bir hayli önemli. "Şimdi uyku saati olduğu için lambayı kapatacağım, kahvaltı hazırlıyorum birazdan kahvaltı yapacağız" gibi. Bu cümleleri duyan çocuk olaylar arasında neden sonuç ilişkisi kurmayı öğrenir. 

Ona kitap okumak, resimleri göstermek, her şeyin adını söylemek de zekasını geliştirir. Televizyonu kapatıp ona masal anlatmak ise yapılabilecek en iyi şey.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading